sursa foto:  bzi.ro

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson: Este în continuare obiectivul Comisiei să primească România şi Bulgaria în Schengen în acest an

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a transmis marți că este în continuare obiectivul Comisiei Europene să avem o decizie asupra extinderii Schengen şi să primim România şi Bulgaria în acest an.

 

 

 

„Cred în continuare că este posibil. Nu suntem acolo încă. Dar sunt în contact foarte strâns cu statele cele mai implicate şi, bineînţeles, cu preşedinţia spaniolă”, a spus Johansson în cadrul conferinţei de presă comune cu ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska.

Întrebat dacă poate promite că va avea loc un vot până la sfârşitul anului privind aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, ministrul spaniol de interne a promis că ţara sa va face tot posibilul.

„Pot să mă angajez că noi avem dorinţa şi sprijinul Comisiei ca înainte de 31 decembrie România şi Bulgaria să fie membre depline ale spaţiului Schengen. Ce pot promite este că vom lucra neobosit pentru a face ca acest lucru să se întâmple. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, nu va fi pentru că nu am muncit pentru asta sau nu am discutat cu toate statele membre pentru a obţine o Europă mai puternică, care include România şi Bulgaria în zona Schengen”, a spus Grande-Marlaska.

„Ceea ce pot garanta este că vom face tot posibilul pentru a încerca să facem ca acest lucru să se întâmple în acest an”, a dat el asigurări.

Întrebată cum comentează faptul că ministrul bulgar de interne Kalin Stoianov s-a declarat foarte încrezător marţi în privinţa unei decizii favorabile în acest an privind aderarea la Schengen a ţării sale, Ylva Johansson a spus că şi ea a simţit că statele UE sunt pregătite pentru asta.

„Eu am avut în Consiliu o senzaţie că suntem pregătiţi pentru a lua decizia în acest an. Poate şi ministrul bulgar de interne a simţit acelaşi lucru. Nu am avut promisiuni, dar am simţit acest lucru”, a mai spus comisarul european pentru afaceri interne, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare