sursa foto:  stiripesurse.ro

Comisia Europeană a criticat dur România:’Vorbele de dragul vorbelor nu pot fi suficiente’

Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, a criticat dur România, în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii despre statul de drept.

Aceasta a afirmat că România a dat înapoi reformele din ultimii ani, iar discuţiile dintre Dăncilă şi Timmermans susţine vorbe de dragul vorbelor.

„Comisia a spus foarte clar ca vorbele de dragul vorbelor nu pot fi suficiente si este nevoie de actiuni concrete. Regretabil, nu am putut sa ajungem la concluzia ca Romania este pe calea cea buna. Daca nu se raspunde preocuparilor noastre, Comisia va trebui sa actioneze si sa foloseasca mijloacele pe care le are la indemna”, a afirmat Jourova.

Jourova a afirmat că nu s-au făcut progrese cu privire la recomandările din MCV şi evoluţiile din România privind traspunerile unor directive a dus la preocupări cu privire la dreptul european.

Comisarul susţine că s-a erodat încrederea în Guvernul României ca urmare a unor ordonanţe, dar şi ca urmare a scandalului stârnit de procesul de numire a viitorului procuror-şef al Parchetului European.

„S-ar putea crea o situatie de facto de impunitate a unor personalitati de nivel inalt”, a afirmat Jourova, adăugând că nu este acceptabil ca unele cazuri de corupţie mai vechi să fie deschise în baza deciziei CCR privitoare la completurile de la ÎCCJ.

Jourova a criticat şi procesul de numire a procurorilor de rang înalt, dar şi Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. „Au fost deja exprimate preocupari cu privire la aceasta structura. Comisia de la Venetia si GRECO au exprimat îngrijorări, dar Guvernul consolideaza aceasta structura. Toate aceste elemente ne suscita precupari si arata o tendinta extrem de ingrjoratoare”, a mai afirmat Jourova.

 

 

Vezi și:

Scenariu-bombă! Cine ar fi ‘tutorele’ Elenei Udrea

EXCLUSIV ANAF face mutarea așteptată de toți românii! Președintele Mihaela Triculescu a dat ordinul

INTERVIU (II) Ultimul român condamnat la moarte, dezvăluiri năucitoare! Ce s-a întâmplat cu dovezile cu care a fugit din țară – Racolare cu repetiție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare