sursa foto:  INQUAM Photos/George Calin

Contăm tot mai mult pe plan internațional? Klaus Iohannis: ‘România susține pe deplin procesul de aderare la NATO a Suediei. Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată’

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că România susţine pe deplin procesul de aderare la NATO a Suediei.

România salută decizia Suediei de a solicita aderarea la NATO, anunţată astăzi de către premierul suedez, Magdalena Andersson. România susţine pe deplin procesul de aderare. Odată cu aderarea Suediei şi Finlandei la familia NATO, Alianţa noastră va fi mai puternică ca niciodată„, a scris preşedintele Iohannis, luni, pe Twitter.

Suedia va solicita aderarea la NATO, a anunţat oficial, luni, premierul Magdalena Andersson, care a evocat o nouă ”eră” pentru ţara scandinavă, relatează agenţiile France Presse, Reuters şi DPA.

Guvernul a decis să informeze NATO despre dorinţa Suediei de a deveni membră a Alianţei”, a declarat Andersson într-o conferinţă de presă alături de Ulf Kristersson, liderul principalului partid de opoziţie suedez, Moderaţii, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Ieșire a lui Vladimir Putin: Desfăşurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor ţări va antrena evident un răspuns din partea Rusiei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare