sursa foto:  Hepta.ro/Maksim Blinov

Ieșire a lui Vladimir Putin: Desfăşurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor ţări va antrena evident un răspuns din partea Rusiei

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a afirmat, luni, că extinderea NATO în Finlanda și Suedia nu este o problemă pentru Rusia.

Pe de altă parte, Putin a preciza că va deveni o problemă atunci când va include şi desfăşurarea de trupe străine pe teritoriul acestor ţări, transmit agenţiile AFP şi EFE.

Rusia nu are probleme cu aceste ţări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o ameninţare”, a spus Putin la summitul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Dar el a atras atenţia în continuare că dacă această extindere a NATO va fi însoţită de amplasarea de „infrastructuri militare” pe teritoriul Finlandei şi al Suediei, atunci Rusia va fi nevoită să reacţioneze, scrie Agerpres.

„Desfăşurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor ţări va antrena evident un răspuns” din partea Rusiei, a indicat Putin.

Liderul de la Kremlin a mai subliniat că Rusia trebuie să fie atentă la ceea ce a descris drept planurile alianţei militare conduse de SUA de a-şi spori influenţa globală.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare