revolut card e1557429571613 600x338

sursa foto:  noobz.ro

Contul Revolut, spart de hoți! (surse Financial Times)

Datorită defecțiunilor de plată din SUA ale Revolut, hoții au reușit să fure 20 de milioane de dolari.

Un defect în sistemul de plăți al Revolut din SUA a permis infractorilor să fure peste 20 de milioane de dolari din fondurile sale pe parcursul a mai multor luni anul trecut, înainte ca societatea să poată închide breșa, potrivit unor surse Financial Times.

Incidentul, care nu a fost încă dezvăluit public, este posibil să adauge și mai multă presiune asupra acestei tehnologii financiare foarte apreciate, care s-a confruntat cu o serie de plecări de la nivel de conducere și cu un audit cu rezerve din partea BDO, în timp ce așteaptă o licență bancară în Marea Britanie.

Problema a pornit de la diferențele dintre sistemele de plată europene și americane, ceea ce a însemnat că, atunci când anumite tranzacții erau refuzate, Revolut ar fi rambursat în mod eronat conturile, dându-le propriii bani, potrivit a trei persoane care au cunoștință de situație.

Deși problema a apărut pentru prima dată episodic la sfârșitul anului 2021, grupurile de crimă organizată au profitat de această defecțiune la începutul anului 2022, potrivit a trei persoane care au cunoștință de situație, încurajând persoanele să încerce să facă achiziții costisitoare care urmau să fie refuzate. Acestea ar fi fost apoi încasate prin intermediul bancomatelor.

Sistemele Revolut nu au reușit să detecteze frauda în masă, iar problema a ieșit la iveală atunci când o bancă parteneră din SUA a notificat fintech-ul că deținea mai puțin numerar decât se aștepta, au declarat surse pentru Financial Times

Aceasta a fost urmată de solicitări din partea filialei americane a Revolut pentru injecții de numerar de mai multe milioane de dolari din partea societății-mamă, după care compania a lucrat pentru a închide în cele din urmă falia în jurul primăverii anului 2022.

Deși Revolut a recuperat o parte din cei aproximativ 23 de milioane de dolari furați prin urmărirea unora dintre cei care au luat fonduri, pierderea netă a fost de aproximativ 20 de milioane de dolari – echivalentul a aproape două treimi din profitul său anual în 2021, au transmis sursele, conform romaniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare