sursa foto:  aktual24.ro

„Corupția ucide” rupe rândurile! Atac la președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi

Această săptămână a început prost pentru procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind revocarea șefei DNA, supunându-se astfel deciziei Curții Constituționale a României.

După această decizie, care înseamnă sfârșitul epocii Kovesi în fruntea DNA, șeful statului a fost aspru criticat de diverse persoane, în spațiul public.

Mai mult, se pare că președintele a pierdut și sprijinul celor de la „Corupția ucide”, cei care organizează protestele #Rezist. Adminii paginii „Corupția ucide” sunt de părere că șeful statului a respectat „Constituția Mafiei”.

„Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a anunțat că președintele Klaus Iohannis o demite pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Art. 80 – Rolul Preşedintelui
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice.

Doar că de data aceasta, Klaus a respectat Constituția Mafiei”, este mesajul tăios postat pe pagina citată.

Amintim că președintele Iohannis a anunțat, luni, prin intermediul purtătorului de cuvânt Mădălina Dobrovolschi, că o revocă pe Laura Codruța Kovesi, din funcția de procuror-șef al DNA.

„Președintele României consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie blocată în niciun fel. Niciuna dintre instituțiile implicate în această luptă nu trebuie să fie supusă încercărilor de decredibilizare. România trebuie să rămână un stat de drept, prin decizia fiecărui cetățean de a respecta Constituția și leguile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna o lovitură și o diminuare a statului de drept. Într-un stat de drept, hotărârile constituționale trebuie toate respecatete. Judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă de a nu se îndepărta de la spitirul constituției,care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile revoluției din 1989. Hotărârile CCR trebuie respectate și aplicate nu numai de președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decice modificări legislatice cu impact major asupra statului de drept. Curtea Constituțională a decis că „președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție al procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi”, a anunțat Dobrovolschi.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare