sursa foto:  agerpres.ro

Creșterea economică anunțată de Florin Cîțu, doar subiect de campanie? Semnalul tras de economistul Adrian Negrescu

Pe pagina de Facebook a premierului Florin Cîțu, economia duduie! Specialiștii susțin, însă, că lucrurile nu stau chiar așa.

Economistul Adrian Negrescu spune că economia va începe să se înfrâneze față de perioada anterioară, dat fiind că românii au consumat toate resursele puse deoparte pe timp de pandemie.

Premierul Cîțu ne-a obișnuit cu aceste estimări suprarealiste privind evoluția economiei, iar bancherii au spus-o foarte clar. Ne așteaptă un al patrulea val al pandemiei, ne așteaptă o restrângere a consumului în perioada de toamnă, pentru că, din păcate, mulți dintre români și-au cam lichidat economiile pe care le-au acumulat anul trecut, au consumat ce aveau să consume după pandemie, iar acum comerțul, producția și sistemul serviciilor înregistrează un declin, o stagnare față de semestrul anterior când a existat un eveniment semnificativ.

În esență, bancherii spun că, în toamnă, economia va începe să se înfrâneze față de perioada anterioară, iar această estimare privind o creștere economică de 10% s-ar putea să fie doar un subiect de campanie electorală, având în vedere că premierul candidează pentru președinția PNL, deci are nevoie de elemente pozitive, de date concrete care să îl propulseze în sondaje”, a explicat analistul economic Adrian Negrescu, la Antena 3.

Vezi și

Poliția Locală ar putea să înghită o parte din Poliția Română! Scandal uriaș, după o propunere a lui Emil Boc: ‘Sub nicio formă nu putem fi de acord cu așa ceva’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare