sursa foto:  Facebook

Cristi Dănileț și-a făcut publică decizia de pensionare! Ce pensie va avea

La 10 ianuarie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererea de pensionare a lui Cristi Vasilică Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj.

În această săptămână, la 16 ianuarie, el a condus o ultimă ședință de judecată. Cu acest prilej, magistratul de la Tribunalul Cluj a dezvăluit care i-au fost motivele pentru ieșirea din sistem, precum și ce pensie va avea.

Judecătorul Cristi Dănileț a declarat că, potrivit deciziei de pensionare, pensia sa se ridică la aproximativ 25.000 de lei.

Totuși, suma respectivă va fi impozabilă, pensia sa urmând să aibă valoarea ultimului salariu încasat de Dănileț. El a ținut să precizeze că banii săi sunt munciți.

Pensia pe care am văzut-o la televizor nici vorbă. În decizia de pensionare e undeva la 25.000, care urmează a fi impozabilă. Cu impozitul nou aplicat la 1 ianuarie, este practic echivalentul ultimului salariu.

E foarte bine așa. Banii ăștia sunt munciți și la fiecare dintre voi vă spun cu mâna pe inimă că banii aștia sunt munciți și meritați la centimă”, a spus Dănileț, conform Foaiatransilvana.ro.

Cristi Dănileț a primit undă verde de la CSM

În ședința de miercuri, 10 ianuarie, Consiliul Superior al Magistraturii a decis că judecătorul Cristi Vasilică Dănileț se poate pensiona.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a înaintat către președintele Klaus Iohannis propunerea privind eliberarea din funcție, prin pensionare, a lui Cristi Vasilică Dănileț.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerilor privind:

(…) Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului DANILEŢ VASILICĂ-CRISTI, judecător la Tribunalul Cluj”, a precizat, la 10 ianuarie, CSM.

Veniturile lui Cristi Dănileț

Bugetul.ro a verificat ultima declarație de avere a lui Cristi Dănileț, ce a fost completată la 14 iunie 2023. Ca atare, conform documentului, în 2022, judecătorul Cristi Dănileț a avut un salariu anual de 92.190 de lei, ca judecător la Tribunalul Cluj. În plus, de la CSM, el a primit 23.969 de lei, suma reprezentând „diferențe salariale și dobânzi”.

De asemenea, ca lector universitar dr. la Universitatea Petre Andrei din Iași, Cristi Dănileț a mai încasat 5.000 de lei. Totodată, Fundația World Vision România, în baza contractului de muncă, el și-a suplimentat veniturile cu 2.476 de lei.

Potrivit calculelor Bugetul.ro, în anul 2022, judecătorul Cristi Vasilică Dănileț a încasat din salarii suma de 123.635 de lei – 10.302,91 de lei pe lună.

Trebuie precizat că în declarația din 2022 Dănileț apare cu un salariu anual, aferent anului 2021, de 194.585 de lei. Totodată, el a beneficiat, de la CSM, de diferențe salariale de 46.530 de lei. Practic, salariul lunar a fost, în 2021, de aproximativ 20.000 de lei.

La această sumă s-au adăugat veniturile din activitățile independente: 5.000 de lei de la Asociația VeDem Just, în baza contractului de drepturi de autor Legal Academy, precum și 6.477 de lei de la Centrul de Advocacy și Drepturile Omului, în baza contractului de „drepturi de autor studiu victime trafic persoane, rest din anul precedent”.

În plus, în anul 2022, Cristi Dănileț a primit un premiu în valoare de 5.000 de lei de la Fundația Centrul de Studii Internaționale –  „premiu Noua Revistă a Drepturilor Omului”, conform celor completate în declarația de avere de judecătorul de la Tribunalul Cluj.

Averea lui Cristi Dănileț

Potrivit declarației de avere, Cristi Dănileț deține 3/8 dintr-un apartament de 39,47 de metri pătrați, aflat în Vatra Dornei, județul Suceava, dobândit prin moștenire.

Judecătorul de 48 de ani are în proprietate un autoturism Ford, fabricat în 2022. Potrivit documentului citat, la data completării declarației, Cristi Dănileț avea în conturi 39.729 de lei și 537 de euro. În anul 2012, Dănileț a contractat un credit de 20.000 de lei de la BCR, scadent în 2030.

Conform datelor completate în declarația de avere, el are de plătit o întreținere lunară de 672.000 de lei către Dănileț Elena – perioada 2009-2050 – și una de 96.000 de lei către Dănileț Cristina Gabriela, până la finalul anului 2024.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare