sursa foto:  digi24.ro

Cristian Ghinea (USR-PLUS), prins cu minciuna! A copiat la greu din draft-ul fostului ministru PNL

Ministrul USR-PLUS al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că Marcel Boloș, fost ministru al Fondurilor Europene, a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de Comisia Europeană.

Ghinea a fost, însă, prins cu minciun și, din câte se pare, a copiat masiv din draft-ul lui Marcel Boloș.

„Marcel Boloș a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde și 4% digital (față de 37% și 20% cât prevede regulamentul)”, a scris recent, pe Facebook, Cristian Ghinea. Cifrele sunt mincinoase, spune Institutul European de Administrație Publică, scrie Newsweek.

O analiză a EIPA (Institutul European de Administrație Publică), însă, din februarie a.c., arată că draft-ul de PNRR al fostului ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, conținea componente de digital și verde mult mai generoase decât cele prezentate de Ghinea.

Conform sursei citate, pe componenta digitală, Boloș alocase 15,4% (nu 4%, cum a scris Ghinea), iar pe componenta verde – 64,8% (nu 9%, cum a arătat actualul șef al MIPE).

Însă, draft-ul de PNRR întocmit de ex-ministrul Boloș era corespunzător – o arată și o corespondență internă din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, conform căreia echipei lui Ghinea i se cerea să preia cât mai mult din „versiunea inițială de PNRR”.

Mesajul este semnat de Lóránt Köszegi, membru PLUS (partidul lui Ghinea), de la Direcția de Cooperare Europeană și Internațională din MIPE. E-mail-ul este trimis mai multor colegi din MIPE în februarie a.c., inclusiv secretarului de stat Marius Vasiliu și șefului tehnic al PNRR, Nicolae Toderaș. În mesaj scrie clar: „Este important să preluăm din versiunea inițială de PNRR cât mai mult conținut”.

Vezi și EXCLUSIV Ludovic Orban, despre imaginea de la Cluj: ‘Evident că a fost o regie! Celor care erau cu mine nu li s-a dat loc lângă mine’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare