sursa foto:  adevarul.ro

Cristian Popescu Piedone încearcă să ‘scape’ de închisoare! Contestă în instanță condamnarea din dosarul Colectiv

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) o contestaţie la executare împotriva condamnării de patru ani închisoare primită în dosarul Colectiv, scrie agerpres.ro

 

 

Este prima acţiune în justiţie la care apelează Piedone pentru a scăpa de condamnare după ce a fost închis în penitenciar.

Instanţa a stabilit în acest caz termen pe data de 16 iunie.

Piedone mai are la dispoziţie două căi extraordinare de atac la care poate apela – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Pe 12 mai, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul Bucureşti.

Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Piedone este acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare