sursa foto:  INQUAM Photos/ Octav Ganea

Criza politică din România ar putea lua sfârșit! Augustin Zegrean vine cu soluția

Augustin Zegrean, fostul șef al CCR, a comentat criza politică şi felul în care partidele poartă negocierile pentru formarea Guvernului. Mai mult, acesta a dezvăluit o soluţie care, pe viitor, ne-ar asigura un Guvern cu puteri depline, imediat după trecerea unei moţiunii de cenzură.

 

Întrebat cum vede criza politică şi dorinţa partidelor de a modifica Constituţia, Augustin Zegrean, fostul șef al CCR, a transmis ca cei care „proclamă modificarea Constituția, să o citească mai întâi, să o aplice, să o respecte”.

„Modificarea Constituției nu este doar dorinţa unor politicieni, ci trebuie să fie dorinţa nației pentru că ea este chemată, în final, să voteze această modificare.

Eu nu-mi amintesc în precedenta campanie electorală ca cineva să fi vorbit despre modificarea Constituției. Vă uitați cum se chinuie cu un guvern, acum. În republica parlamentară va fi şi mai greu să aleagă preşedintele pentru că el este ales cu o majoritate calificată de voturi, nu cu 50+1.

Au şi grecii un astfel de sistem şi foarte greu aleg şi ei preşedintele. Nu este o soluţie pentru România”, spune Augustin Zegrean, fostul șef al CCR

Augustin Zegrean, soluţie pentru guvernanţi de a forma rapid un Guvern

„Sunt altele care ar trebui modificate şi dacă o să mă întrebe, am să le spun. De exemplu, ar fi de modificat sistemul de moțiune de cenzură. Ar trebui făcută o moțiune constructivă, în sensul că cel care vine şi propune moţiunea de cenzură să spună cine va fi primul ministru şi programul de guvernare. Aşa ar putea pleca azi guvernul şi mâine ar putea lua locul altul”, a propus Augustin Zegrean în cadrul emisiunii Exces de putere de la Antena 3.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare