sursa foto:  digi24.ro

CTP, ieșire la adresa lui Florin Cîțu: ‘E lipsit de orice empatie, parcă nu îi vede pe oamenii pe care îi guvernează’

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a taxat cele mai recente și mai evidente gafe ale premierului Florin Cîțu, de la cea legată de prețul unei pâini, până la cea privitoare la demiterea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Acesta spune că, deși prim-ministrul gândește bine din punct de vedere economic, comportamentul său respingător nu face decât să creeze la rândul său o reacție de respingere din partea oamenilor pe care, deși îi guvernează, „pare că nu îi vede”.

„Domnul Cîțu nu gândește rău din punct de vedere economic. În schimb, comportamentul lui… Cîțu a ținut să comunice în spațiul public ca și cum el a pus restricțiile, el personal. De ce să facă asta? De ce nu a apelat la Parlament ca să își asume toată lumea decizia? Pentru că el este Superman.

La fel și problema cu pâinea. L-am văzut acum, din nou, încercând să justifice ce a spus atunci. Vai de mine, a dat din lac în puț. A spus că el a fost foarte sincer, că ar fi putut da un răspuns clasic cum fac politicienii <<Nu eu fac cumpărăturile>>. Băi tovule, nu te-a întrebat nimeni dacă ai fost sincer. Nu era vorba aici de sinceritate sau de ce tip de răspuns să dai.

Era vorba de competență și conștiință. Să știi cât costă o pâine standard, să știi cât costă țigările, chiar dacă nu sunt un produs esențial și chiar dacă tu nu fumezi. Dacă ești prim-ministru trebuie să ai toate lucrurile astea în minte în fiecare moment, pentru că te ocupi de cetățeni. Nu ți-a cerut nimeni să fii sincer, ți-a cerut să fii competent și să ai ceva conștiință și ceva empatie față de oamenii pe care îi guvernezi.

La început se află zicerea despre ursul Arthur, aia a fost inaugurarea. <<Poate nu e cel mai mare urs din România. A fost omorât, dar poate nu e cel mai mare urs>>. Singurul cuvânt pe care pot să-l folosesc în legătură cu aceste atitudini ale domnului Cîțu este: respingător. Asta face domnul Cîțu, creează o reacție de respingere oamenilor, firească. Aceste acte de <<asta e pofta ce am poftit eu, facem așa că așa vreau eu>>. Domnul Cîțu e lipsit de orice empatie, parcă nu îi vede pe oamenii pe care îi guvernează, conform digi24.ro

Citește și:

Va renunța Ludovic Orban la PNL după un posibil eșesc? CTP: ‘Se poate duce la AUR’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare