sursa foto:  politicata.wordpress.com

CTP reacție acidă la adresa PNL-ului și a lui Mihai Chirica: ‘fripto-comunism’

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 posibila candidatură a lui Mihai Chirica, actualul primar al municipiului Iași, la următoarele alegeri locale din partea PNL.

Cristian Tudor Popescu: Domnul Chirica a rostit două cuvinte cheie – „traseu” – „traseul meu politic” și cuvântul „oportunitate”. Adică fripto-comunism, așa se traduce „oportunitate”. Fripto-comunism, în sensul de combinație de fripturism și comunism. „Traseu” vine de la dragul meu cuvânt – „traseism”.

Domnul Chirica este un combinator cinic care are voturi în Iași. PNL a băgat de seamă că are tolba cu voturi și îl folosește.

Mă întreb: Nu se gândesc totuși nicio secundă oamenii ăștia, cineva dintre ei, de la PNL – „cât putem să ne batem joc de cei care ne-au votat?”. „Ce facem domne, băgăm pesediști, pușcăriași în partid ca să câștigăm alegerile?”. Se poate câștiga în felul ăsta?

Domnul Chirica nu și-a dat demisia din PSD, a fost exclus. Iar parteneriatul cu domnul Iohannis datează din momentul în care căderea domnului Dragnea a fost limpede, atunci s-a orientat spre domnul Iohannis.

Și mai are o zicere, pe care cred că o apreciază mult liberalii, întrucât l-au luat la sânul lor… a spus atunci când Sevill Shaideh a fost propusă premier de Dragnea. Domnul Chirica s-a opus și a zis: „domne, eu sunt din Suceava, din nordul Moldovei, eu sunt urmașul lui Ștefan cel Mare, nu pot să fiu de acord cu o turcoaică”. Ăsta a fost argumentul acestui „liberal de viță”. Îl și văd cum va începe să vorbească și va declara că alta era la inima lui, că a fost liberal din tată în fiu de fapt, o să-și găsească rădăcini pe la Florica, pe la Brătieni.

Problema nu e cu domnul Chirica. Problema e cu PNL. Își consideră alegătorii amorali, considerând că nu au principii alegătorii lor, că nu au tresăriri morale… Și se poate face asta.

Mihai Chirica a confirmat, miercuri, că va candida la alegerile locale din partea PNL, după ce anterior au apărut informații pe surse că liderii PNL își bazează strategia pentru primăria Iași cu actualul primar. Însă, în comunicatul de presă, edilul ales din partea PSD nu menționează dacă se va înscrie în PNL.

Ludovic Orban a declarat, joi, despre eventuala candidatură a lui Mihai Chirica la Primăria Iași, din partea PNL, că acesta nu mai are treabă cu PSD de trei ani „dacă nu și mai mult”, conform Digi 24.ro

Vezi și:

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare