sursa foto:  digi24.ro

CTP s-a dezlănțuit la adresa lui Sorin Cîmpeanu: ‘Este o venitură de la Ponta. Nu ar fi plecat din funcție nici cu miliția. E un nesimțit cu sânge rece’

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, una pe care acesta o pune pe seama presiunilor premierului Ciucă. 

„Cred că este vorba de un act de autoritate al prim-ministrului nostru, domnul Ciucă. Cred că domnul Ciucă i-a spus așa domnului Cîmpeanu, în discuția lungă pe care o au avut ieri după amiază: eu, în guvernul ăsta, eu sunt plagiator șef, te bagi dumneata să-mi iei locul? Și în loc să-i ia locul a luat viteză domnul Cîmpeanu, asta s-a întâmplat”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Scriitorul și gazetarul crede că Sorin Cîmpeanu nu ar fi dorit să plece de la conducerea Ministerului Educației:

„Domnul acesta Cîmpeanu nu ar fi plecat din funcție nici cu miliția, era extrem de hotărât, este o șulfă trecută prin toate ciururile și dârmoalele în materie de plagiat. E un nesimțit cu sânge rece, după cum spuneam.”

Cîmpeanu pleacă de la Ministerul Educației, dar lasă în urmă o ordonanță care a ajutat plagiatorii, a explicat Cristian Tudor Popescu în Deșteptarea:

„Domnul acesta, în 2014 a dat o ordonanță, zisă ordonanța amnistierii plagiatorilor, care funcționa ca în cazul proiectului de lege a lui Rădulescu – Mitralieră de la PSD, împotriva evazioniștilor fiscali: dacă faci evaziune fiscală și furi și nu te prinde e minunat, dacă te prinde, atunci dai banii înapoi și iar e bine. Așa și domnul acesta Cîmpeanu, în 2014 spunea: dacă te prinde cu plagiatul poți să renunți la teza de plagiat și nu mai ai nicio treabă, asta în plin scandal Ponta.”

Sorin Cîmpeanu a fost premiat de Klaus Iohannis pentru reformele în educație, însă acum președintele pare să-i fi retras sprijinul public. Scriitorul și gazetarul a explicat că fostul ministru al Educației nu face parte din cerul influent al conducerii PNL:

„Președinția României i-a acordat domnului acestuia Cîmpeanu, în 2019, Ordinul Steaua României în grad de cavaler. (…) Iohannis se folosește cu cinism în anumite momente de diverși inși sulfuroși, după care, dacă constată că ar putea să-i fie afectată lui imaginea, domnului profesor Iohannis (…). Domnul Cîmpeanu nu face parte din hardcore-ul liberal, el este o venitură de la Ponta, în vreme ce alde Ciucă, Bode, sunt oameni grei, lipiți de conducerea partidului, de aceea la ei nu se aplică, plagiatul ăsta la ei este preluare creatoare.”

Chiar dacă pleacă de la conducerea Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu rămâne cu alte funcții, după cum a mai spus Cristian Tudor Popescu:

„Acest ins a fost ejectat din funcția de ministru de către șeful său întru plagiat, domnul Ciucă, dar rămâne în funcția de profesor, de rector și de senator.”

Din acest motiv scena publică este plină de impostori, crede Cristian Tudor Popescu:

„Aceasta este cauza, de ce este plină scena publică în politică, în administrație, în armată, de impostori? Pentru că acești oameni au la cine să se uite în perioada lor de formare, cursuri de formare a impostorului. (…) Acești inși gen Cîmpeanu sau Ciucă mai au ceva foarte puternic, care le permite să se ducă fără să clipească și să le vorbească elevilor, studenților, oamenilor, datorită unui mecanism de autoînchipuire formidabil. Oamenii ăștia se operează estetic la conștiință. Cîmpeanu spune sincer: domnule, eu sunt o victimă, eu care am vrut să revoluționez educația și de asta am fost dat afară. Se mint cu o eficiență extraordinară, ajung să creadă ei înșiși toate astea”, conform eurpafm.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare