Cu prețul triplat la porumbul românesc, fermierii cumpără porumb din Ucraina! Prețul este la jumătate față de cel din țară

Fermierii din județul Vaslui anunță că vor cumpăra porumb pentru animale din Ucraina. Ei vor achiziționa cereale la aroximativ jumătate de preț față de cel din țară.

Cum seceta a afectat o parte dintre culturile de porumb din România, prețul acestuia a ajuns aproape să se tripleze față de anul trecut, porumbul boabe vânzându-se cu prețuri cuprinse între 1,5 și 2 lei kilogramul.

Astfel, fermierii din Vaslui s-au reorientat către o soluție mai avantajoasă. Ei aduc porumb din Ucraina, pe care îl cumpără cu 1 leu kilogramul.

Singura problemă o au cu șoferii de TIR, care, din cauza invaziei ruse, nu prea se înghesuie să facă drumuri în Ucraina, informează Radio România Actualități.

„M-am întâlnit cu oameni de Ucraina, fermieri, am discutat cu ei; e vorba de 150 de dolari tona de porumb, iese 7,80 lei cu transport, am făcut noi un calcul, la vreo 600 de kilometri iese undeva până într-o mie”, a declara președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine – OVIS MOLD Vaslui, Ion Agafiței.

Fermierii din județul Vaslui susțin că iarna aceasta va fi una foarte grea în ceea ce privește asigurarea hranei la animale. Seceta de peste an a afectat culturile, iar prețul cerealelor aproape că s-a triplat.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare