sursa foto:  europafm.ro

Cu un an înainte de alegeri, Metropola TV, televiziunea lui Florentin Pandele, a primit bani de la Guvern

Firma care administrează televiziunea Metropola TV a primit bani direct de la Guvernul PNL-PSD, informează Europa Liberă, citată de G4Media.

Metropola TV este deținută de Primăria Voluntari, condusă de primarul Florentin Pandele.

Firma care administrează Metropola TV a primit un grant de 900 de mii de lei (aproape 200 de mii de euro) pentru realizarea a două emisiuni pentru diaspora, conform unui document de atribuire publicat pe 22 august. Atât Metropola TV, cât și DPRP sunt instituții finanțate din bani de la stat.

Cum a ajuns Metropola TV să încaseze bani de la Guvern

Publivol Creativ S.A. – firma care administrează Metropola TV – apare, în documentele publice ale DPRP, pentru prima dată, pe 27 iulie 2023.

Conform listei de proiecte care au fost evaluate la acea dată, firmei care administrează Metropola TV i-a fost respins proiectul înregistrat cu numărul 3967/04.05.2023 pentru că a fost „neeligibil”.

Acesta prevedea realizarea unei emisiuni intitulate „Ora românilor de pretutindeni”. Conform standardelor DPRP, „neeligibil” echivala cu un dosar incomplet.

Pe 1 august, DRDP lansează o nouă sesiune de finanțare pentru proiecte nerambursabile pentru anul 2023. Condițiile sunt păstrate. Printre ele, cel potrivit căruia, pentru proiectele ce au în vedere mass-media, solicitanții pot primi maximum 500 de mii de lei.

22 de zile mai târziu, apare și prima listă de atribuire. Publivol Creativ S.A., firma Metropola TV, primește 900 de mii de lei, cu 400 de mii mai mult decât limita stabilită în ghidul de finanțare.

De data aceasta, pe lângă emisiunea „Ora românilor de pretutindeni” mai apare un nume, „Noi, românii”. Noul proiect a fost depus pe 7.08.2023, sub numărul 7.618.

DPRP, condusă de un membru PSD

La finalul lui 2022, Gheorghe Cârciu a fost numit director cu rang de secretar de stat al DPRP. Membru al Partidului Social Democrat, el a terminat o facultate privată după 20 de ani de la terminarea liceului, în 2021, la Universitatea din Lugoj, după cum relata G4Media.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare