sursa foto:  facebook

Cum a rămas Cristian Popescu Piedone fără avere. Mișcarea făcută de edil după ce i-a fost ridicat sechestrul

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a devenit un om sărac. Odată cu ridicarea sechestrului, edilul și-a înstrăinat întreaga avere

 

Fost primar al sectorului4, Cristian Piedone, a rămas un om sărac. Acesta a fost condamnat penal,  însă a fost achitat pe latură civilă, astfel că nu trebuie să achite despăgubiri victimelor din dosarul Colectiv.

Vezi și: Ordinele UE vor schimba total România. Predicțiile specialiștilor pentru anul 2040 sunt total surprinzătoare

Piedone și-a înstrăinat întreaga avere

Odată ce i s-a ridicat sechestrul instituit până la suma de 1,5 milioane de euro, edilul sectorului 5,  și-a donat întreaga avere către cei doi copii, Vlad și Ana Maria.

Mai exact, actele de donație includ patru terenuri situate în comuna Bragadiru, județul Ilfov, cu suprafețe cuprinse între 416 și 540 mp, achiziționate de Piedone și soția lui, Iulia, în 2008 și 2009.

În 2022, acestea au ajuns în posesia lui Vlad Popescu Piedone (50%) și Ana Maria Popescu (20%), copiii edilului

Asta nu e tot. Cei doi frați mai dețin un teren de 176 mp în București, tot o donație de la părinți, făcută în anul 2014.

Pe lângă terenuri, cei doi au primit  și singurul apartament al părinților. Acesta are 73 mp și a fost cedat copiilor, prin contract de donație. De asemenea, mai  împart un apartament de 69 mp, donat în 2014, dar și o jumătate dintr-o casă de locuit, precum și 19% dintr-un apartament de 49 mp, ambele fiind moșteniri.

Vezi și: 500 de lei pentru românii care depun cererile. A fost stabilit și termenul limită pentru solicitarea ajutorului

Vlad Popescu Piedone s-a ales cu toate mașinile tatălui

În 2023, fiul lui Cristian Popescu Piedone  și-a trecut în declarația de avere și toate cele cinci mașini de epocă, care apăreau ca fiind deținute de tatăl său în trecut.

Mai exact, este vorba despre un Mercedes 200 (fabricat în 1966), un Oldsmobile (din 1959) și trei automobile Cadillac (din 1968, 1973 și 1974). Pentru a mai face loc în garaj, tânărul politician a vândut două mașini, un Volskwagen și un Land Rover, pentru care a obținut peste 38.000 de euro, dar și-a păstrat un BMW fabricat în 1985, notează fanatik.ro

 

Fiul lui Piedone a părăsit PSD și a trecut la partidul lui Dan Voiculescu

Vlad Popescu Piedone are 34 de ani, este căsătorit și are doi copii. Acesta a  intrat în Camera Deputaților pe listele Partidului Social Democrat, însă a trecut la Partidul Puterii Umaniste în februarie 2021.

Ulterior, în septembrie 2022, fiul lui Cristian Popescu Piedone s-a alăturat lui Dan Voiculescu, atunci când și-a anunțat candidatura la Primăria Sectorului 5. Această mișcare a dat peste cap planurile coaliției, care miza pe alți candidați.

Guvernul a refuzat să mai organizeze alegeri

Atunci, Guvernul a refuzat să  mai organizeze alegeri în sectorul 5, dar și în alte câteva zeci de localități care au rămas fără primar. Potrivit legilor în vigoare, executivul avea la dispoziție 90 de zile, de la ordinul de prefect prin care Cristian Popescu Piedone a fost demis, să organizeze alegeri locale.

Edilul sectorului 5 a făcut înțelegere cu Marcel Ciolacu și Dan Voiculescu

Potrivit, Ziare.com, Vlad Popescu Piedone a intrat în Parlament datorită tatălui său care  ar fi făcut-o cu Marcel Ciolacu și Dan Voiculescu.

Se pare că, liderul PSD le-ar fi oferit câteva locuri eligibile oamenilor lui Dan Voiculescu, în schimbul susținerii media

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare