Cum să creștem oameni de succes

Anul 2020, un an dificil din multe puncte de vedere pentru noi toți, a reprezentat o provocare atât pentru copii cât și pentru părinți și cadre didactice. Astfel, am fost nevoiți să găsim metode de comunicare eficiente și să ne adaptăm din mers la un nou stil de învățare. Asociația pentru Educatie și Sănătate MENS SANA derulează în perioada august-decembrie 2020 proiectul “Cum să creștem oameni de succes”, finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Proiectul vizează în principal înțelegerea diferențelor dintre generații, înțelegerea abilităților copilului născut în era digitală și identificarea unor metode eficiente de comunicare astfel încât actul de învățare să devină mai simplu și mai plăcut iar preocuparea copilului pentru viitor să se numere printre priorități.

Până în prezent au fost susținute 16 seminarii la care au participat elevi din unitățile școlare din sectorul 3 și 16 seminarii la care au participat părinți și cadre didactice.

Elevii au aflat metodele potrivite de organizare a timpului și de dozare a efortului astfel încât să poată obține performanța școlară dar, în același timp, să păstreze un echilibru între activitățile de studiu și cele de timp liber. De asemenea, au fost prezentate metode de învățare eficientă și de optimizare personală pentru creșterea rezultatelor.

Mai mult decât oricând, s-a manifestat interesul pentru astfel de activități ce pot ușura misiunea adultultului din ziua de azi de a comunica și a înțelege nevoile actuale ale copilului născut în era digitală.  În cadrul acestor întâlniri care s-au desfășurat online, participanții au aflat câteva metode de gestionare a emoțiilor mai ales în situații de criză cum este cea pe care o traversăm acum, au învățat exerciții ce pot fi aplicate în familie și care au rol de armonizare a comunicării și relațiilor.

Echipa Mens Sana a obținut și în acest proiect rezultate frumoase și continuă demersurile sale de a aduce o schimbare pozitivă în societatea românească.

Prezentul articol nu reprezintă punctul de vedere al Primariei Sectorului 3.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare