sursa foto:  realitateaoltului.ro

Curtea Constituțională a luat decizia! Foștii parlamentari rămân cu pensiile speciale

Foștii parlamentari rămân cu pensiile speciale. Judecătorii de la Curtea Constituțională susțin că eliminarea pensiilor speciale nu se aplică retroactiv.

 

 

Decizia a fost luată marți de Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, CCR stabilind că, „până la abrogarea sa, indemnizaţia pentru limita de vârstă era un drept legal acordat deputaţilor şi senatorilor care au exercitat cel puţin un mandat parlamentar complet, la data împlinirii vârstei de pensionare, iar prin retragerea şi eliminarea sa fost afectată integritatea şi substanţa unui drept legal dobândit”.

Judecătorii Curții Constituționale au decis cu puțin timp în urmă că un drept câștigat nu poate fi luat printr-o lege, asta înseamnă că legea dată în vară de parlamentari, care viza eliminarea pensiilor speciale pentru aleși, nu poate fi aplicată pentru parlamentarii aflați deja în plată pentru pensiile speciale.

Chiar dacă sesizarea a venit de la o instanță din Vrancea și a fost făcută doar de câțiva parlamentari, decizia de astăzi se va aplica pentru sutele de foști deputați și senatori și își vor reprimi pensiile speciale de acum înainte, inclusiv pe această perioadă de vară și până acum, când au fost stopate la plată, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare