Cutremur la Digi RCS RDS. Colosul de pe piața de telecomunicații vrea să cedeze o parte din această rețea

Decizie radicală luat de DIGI! Compania este pe punctul de a ceda un pachet de active de fibră optică în Spania, tranzacția ridicându-se la aproximativ 600 de milioane de euro.

Banii obținuți din vânzarea pachetului de active de fibră optică în Spania, vor fi folosiți pentru a finanța extinderea companiei pe piața spaniolă, potrivit Profit.ro.

Digi negociază un acord cu fondul australian Macquarie

Potrivit informaților profit.ro, Digi negociază un acord cu fondul australian Macquarie pentru a vinde o parte din rețeaua sa de fibră optică.

Informațiile privind faptul că fondurile de investiții Macquarie și Abrdn sunt în negocieri pentru a cumpără rețea de fibră optică de la Digi, în Spania au apărut în toamna anului 2023.

Firma australiană de investiții Macquarie este principalul acționar al companiei spaniole Onivia, la care Abrdn este la rândul său acționar, alături de japonezii de la Daiwa și grupul britanic Arjun Partners.

Digi este un important lider de telecomunicații în Spania. Acum, colosul, negociază acorduri cu grupurile financiare Macquarie Capital și Abrdn pentru a separa o parte din rețeaua extinsă de fibră optică la domiciliu (FTTH) din Spania și a o plasa în vehicule specifice deținute de fonduri de investiții, notează profit.ro

Citește și: Cum își „momește” Digi RCS RDS clienții. Oferta pe care gigantul în telecomunicații o pune la bătaie pentru a-i atrage pe români

 

DIGI plănuiește extinderea în Spania

Scopul Digi este obținerea de fonduri pentru a-și finanța creșterea rapidă pe piața spaniolă și nivelul ridicat al investițiilor  .

Operatorul român, care a creat deja o companie mixtă de fibră optică (deținută în proporții egale) cu Abrdn pentru Andaluzia, acum plănuiește să obțină cât mai multe finanțări pentru a continua creșterea din Spania.

Mai mult de atât, banii obținuți din vânzarea pachetului de active de fibră optică în Spania, ar ajuta  Digi să efectueze achiziții de active.

Digi anunță îmbunătății

Potrivit datelor făcute publice până la 30 iunie, Digi are deja 4,3 milioane de clienți, iar acum este interesată  să își îmbunătățească situația concurențială pe piața de telefonie mobilă.

Potrivit Profit.ro, niciun operator european de telefonie nu a adăugat anul trecut, în Spania, mai mulți clienți decât compania românească Digi și nici nu există un altul care să crească în acest ritm. Această creștere se datorează în special prețurilor ultra-low-cost.

Digi a semnat în martie un acord cu Abrdn, pentru a crea o companie 50/50 în Andaluzia. Compania, în care Digi controlează 50% plus o acțiune, are intenția de a ajunge la 2,5 milioane de locuințe acoperite în șapte din cele opt provincii andaluze până la sfârșitul anului 2025.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare