sursa foto:  agerpres.ro

Dacian Cioloș atrage atenția: ‘Trebuie evitată discriminarea pentru cei nevaccinați prin oferirea de alternative precum testarea gratuită’

Liderul Grupului Renew Europe, co-președintele Alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat că a trimis, împreună cu ceilalți președinți ai grupurilor politice din Parlamentul European, o scrisoare președinției Consiliului UE în care își exprimă îngrijorarea cu privire la negocierile pentru certificatul verde.

Am trimis astăzi, împreună cu ceilalți președinți ai grupurilor politice din Parlamentul European, o scrisoare către președinția portugheză a Consiliului UE, în care ne exprimăm îngrijorarea pentru faptul că negocierile dintre statele membre pentru propunerea de regulament asupra Certificatului UE COVID-19 au ajuns într-un impas.
Cerem ca joi, când negociatorii se reîntâlnesc pentru a găsi o soluție, să se țină cont de poziția Parlamentului European asupra unor puncte esențiale care să ajute cetățenii Uniunii să își recâștige libertățile dinaintea crizei sanitare.
• Odată cu introducerea certificatului, testarea să fie gratuită și finanțată prin Instrumentul pentru Sprijin de Urgență de la nivel european.
• Avem nevoie de o soluție comună pentru toți cetățenii UE. Odată cu introducerea certificatului, trebuie evitată discriminarea pentru cei nevaccinați prin oferirea de alternative precum testarea gratuită.
• Cât timp decidem să avem o abordare comună la nivelul UE, restricțiile naționale ar trebui introduse doar în condiții clar stabilite. Altfel, certificatul european își pierde relevanța.
• Ne dorim ca în Consiliu să fie găsită o soluție de compromis care să țină cont de poziția Parlamentului, pentru că ea reflectă puncte de vedere diverse din toate statele Uniunii prin mandatul primit de membrii aleși ai PE”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare