sursa foto:  zf.ro

Dacian Cioloș, despre eșecul campaniei de vaccinare anti-Covid-19: ‘A fost asumată de la începutul guvernării de premierul Cîțu’

Co-președintele USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloș, a declarat despre eșecul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, că vina îi aparține premierului Florin Cîțu care și-a ”asumat” acest demers. 

 

Dacian Cioloș: „Sunt mulțumit de Ioana Mihăilă. Pe mandatul pe care-l are livrează. (…) Vorbesc de elemente din  programul de guvernare care nu sunt stric legate de pandemie, unde e foarte prezentă, inclusiv pe campania de vaccinare, care chiar dacă a fost asumată de la începutul guvernării de premierul Cîțu cu echipa lui direct. Am discutat în prima lună după instalarea Guvernului cu dânsul să o preia din nou Ministerul Sănătății. Premierul a insistat să coordoneze campania direct.

Vaccinarea e un proiect al Guvernului, dar în cadrul Guvernului, nu știu care e percepția publică, Ioana Mihăilă nu are direct instrumentele de control asupra campaniei de vaccinare. E în coordonarea directă a premierului, cu domnul Gheorghiță, care e subordonat direct premierului, însă Ministerul Sănătății dă tot concursul. Ioana Mihăilă își asumă direct responsabilitatea pe care o are.

Vaccinarea nu putem spune că merge bine când suntem la 30 și ceva la sută”.

Jurnalist: De ce nu merge bine?

Dacian Cioloș: „Aici au tot fost discuții. Colegii din guvern și-au exprimat punctele de vedere. Important e să progresăm și cu vaccinarea și să avem elemente cât mai certe despre toate formele de imunizare, ca să știm cum întâmpinăm noul val 4, provocat de mutația Delta”.

Jurnalist: Credeți că suntem pregătiți pentru valul 4?

Dacian Cioloș: „E important ca fiecare dintre noi să ne facem propriile analize. Multă lume a avut semne de înrebare față de vaccinare, anumite îngrijorări. E important să clarificăm lucrurile acestea. Medicii să fie disponibili și să poată să explice. Nu cred că cu amenințări rezolvăm prea multe”.

Jurnalist: Franța, Italia și Grecia impun vaccinarea personalului medical. Cine nu se vaccinează, nu primește salariu.

Dacian Cioloș: „Sunt discuții care vor avea loc probabil și la noi în coaliție”.

Jurnalist: Să se întâmple și la noi așa? Ar fi bine să fie așa?

Dacian Cioloș: „Nu. Personal, indiferent că e vorba de personalul medical sau altă categorie de personal, nu cred că prin a impune ceva obligatoriu câștigăm mai mult încrederea oamenilor. Vedem că deja de ani de zile încrederea cetățenilor în stat a tot scăzut. Nu cred că o astfel de atitudine ar ajuta și într-o astfel de situație de criză e foarte importantă încrederea aceasta între cetățeni”.

Jurnalist: Credeți că se poate obține încrederea așa de repede?

Dacian Cioloș: „Nu, dar e important nici să nu pierdem puțina pe care o avem”, conform Digi24.ro.

Vezi și:

Dacian Cioloș îl bagă în corzi pe Dan Barna: ‘Nu îmi doresc să fie un partid unde președintele să decidă totul’

Dacian Cioloș, mesaj tăios pentru Cîțu, Orban și Hunor: ‘Nu simt apetit pe colegii din Coaliție, de la PNL și UDMR, să avanseze pe dosarele astea’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare