Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul

Liderul USR Dan Barna acuză autoritățile române că, la 32 de ani de la Revolta muncitorilor de la Brașov, dosarul evenimentului e încă plimbat în birourile procurorilor.

„La 32 de ani de la revolta muncitorilor de la Brașov, dosarul acelor evenimente e încă plimbat prin diferite birouri de procurori. 32 de ani mai târziu, justiția nu reușește să ne spună clar cine au fost cei care au anchetat și torturat cetățeni care își cereau drepturile. 32 de ani în care adevărul e ținut departe de ochii noștri, iar dreptatea nu e oferită victimelor. Ambiguitățile și complicitățile care fac ca acest dosar să nu aibă soluție nici acum sunt toxice. Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

În urmă cu 32 de ani, coloana de manifestanţi de la fosta Uzină s-a oprit la intersecţia de la Spitalul Judeţean şi au cântat „Deşteaptă-te române”.

Revolta de la Brașov din 1987 a fost o acțiune de protest organizată de muncitorii Intreprinderii de Autocamioane, împotriva politicilor economice și sociale impuse în de Regimul Nicolae Ceaușescu.

Vezi și:

Salariile vor fi majorate- Cine sunt angajații norocoși

Klaus Iohannis a decis- Vești uriașe pentru o categorie de angajați

La solicitarea Bugetul.ro, CNSAS a demarat procedura de reverificare a lui Mihai Șora

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare