sursa foto:  puterea.ro

Daniel Apostol (ASF), despre plafonarea prețurilor RCA-urilor: Prețurile practicate de companii la polițele RCA nu vor putea fi crescute peste valorile de acum un an, pentru o perioadă determinată de timp – propunerea este de 6 luni

Purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară, Daniel Apostol, a dat detalii despre plafonarea prețurilor RCA-urilor.

Astfel, potrivit lui Daniel Apostol, prețurile vor fi plafonate la nivelul anului trecut, pentru o perioadă de șase luni vine, iar companiile de pe piață nu vor putea vinde asigurări care să depășească aceste valori.

Plafonarea se va face la tarifele practicate de fiecare asigurător în parte la data de 1 martie 2022, potrivit unor surse din piața asigurărilor, citate de Incomemagazine.ro. În cazul în care la 1 martie 2023 acestea sunt mai mici decât cele din martie 2022, se va merge pe tariful de primă cel mai mic. Decizia plafonării a venit după ce Autoritatea de Supraveghere a retras autorizația de funcționare companiei Euroins România, dar decizia finală îi aparține Executivului, scrie Antena3.ro.

Daniel Apostol: „Asigurătorii vor oferi polița de răspundere civilă auto la prețurile practicate cu un an în urmă”

„Potrivit acestei propuneri, asigurătorii vor oferi polița de răspundere civilă auto la prețurile practicate cu un an în urmă.

Mai mult, prețurile practicate de companii la polițele RCA nu vor putea fi crescute peste valorile de acum un an, pentru o perioadă determinată de timp – propunerea este de 6 luni – care să permită o reechilibrare a pieței.

În plus, Autoritatea de Supraveghere Financiară va anula taxa din contravaloarea polițelor RCA vândute, taxă pe care firmele de asigurare o achită către ASF, lăsând astfel mai mult spațiu asigurătorilor pentru a nu crește tarifele la polițe”, a declarat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare