sursa foto:  Facebook

Data la care intră pensiile pe card în luna decembrie 2023 – Casa de Pensii, mesaj pentru pensionari

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a făcut o serie de precizări pentru seniorii României.

În luna noiembrie 2023, pensionarii au primit pensia pe card mai devreme. Conform legislației în vigoare, pensiile se vireză pe card la data de 12 a fiecărei luni.

În noiembrie, pensiile s-au dat mai devreme. Astfel, la 10 noiembrie, pensionarilor li s-au virat banii în contul bancar.

În decembrie 2023, potrivit unui anunț făcut de către Casa Națională de Pensii Publice, pensiile se vor vira normal.

Pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie”, se precizează într-un comunicat al Casei de Pensii.

Ce a transmis Casa Națională de Pensii:

Referitor la plata pensiilor în luna decembrie 2023

Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie.

Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.

Reamintim că pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie.  

În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”.

În decembrie 2023, pensionarii vulnerabili primesc bani în plus, pe lângă pensie! O nouă tranșă va fi virată pe card

În luna decembrie 2023, pensionarii vulnerabili vor primi bani în plus la pensie. Bătrânii vulnerabili vor încasa o nouă tranșă pe cardurile de alimente.

Este vorba despre tranșa de 250 de lei, pentru alimente și mese calde, din programul „Sprijin pentru România”.

Banii vor fi primiți de pensionari la jumătatea lunii decembrie 2023, plățile fiind făcute de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Aceste ajutoare sunt acordate o dată la 2 luni, persoanelor cu venituri mici, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

Cine primește ajutoarele de 250 de lei:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare