sursa foto:  observator.tv

De ce a repezit-o polițistul de la 112 pe Alexandra – Dumitru Coarnă dezvăluie ce se ascunde în spatele cortinei

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI, Dumitru Coarnă, a dezvăluit de ce a repezit-o polițistul de la 112 pe Alexandra Mâceșanu.

Potrivit lui Coarnă, operatorul era din Slatina, iar chestia cu „ții linia ocupată” s-a produs pentru că trebuia să transmită la Caracal ceea ce i-a spus Alexandra.

„Sunt foarte multe informații contradictorii și speculații pe marginea acestui subiect. Eu sunt omul probelor și aștept probele. Eu am vorbit cu polițistul de acolo și mi-a spus clar că a vorbit de două ori cu Alexandra și toate operațiunile pe care le-a făcut. El, la două minute după ce a vorbit cu Alexandra, a sunat la Caracal, pentru că el a dirijat informația acolo unde a spus fata că este. Operatorul nostru este din Slatina, nu din Caracal. Chestia cu <<ții linia ocupată>> s-a produs pentru că trebuia să transmită la Caracal ceea ce i-a spus Alexandra, ca să plece după ea.

I-a spus închide, că eu sun acolo și te resun eu, ca să poată să vorbească la Caracal. Fata trebuia căutată de echipajele de Poliție din Caracal, nu din Slatina. În logica aceasta a funcționat, nu că a respins-o. A transmis informația ofițerului de serviciu din Caracal, care s-a dus să verifice adresa pe care i-a dat-o fata din cartea de vizită. Uitați-vă la desfășurarea evenimentelor și veți vedea că polițiștii s-au dus în două-trei minute la acea adresă. Dacă Gheorghe Dincă era în vizorul procurorilor sau polițiștilor s-ar fi dus direct la el. Suspect nu era clar, nu exista o urmărire penală pe numele lui. Îl verificau prima oară, dacă era în cercul de suspecți, și eu presupun că nu era, pentru că atunci când s-a format celula de criză a fost și un procuror DIICOT, care avea dosarul cu dispariția Luizei”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Național.

Mai mult, Coarnă a precizat, pentru sursa citată, că Gheorghe Dincă nu se afla pe lista suspecților din zonă pe trafic de minori și că polițiștii au verificat 20 de locuințe, din care doar în trei au avut mandat.

„De la momentul apelurilor Alexandrei, polițiștii din Caracal au verificat informații, au pătruns în 20 de locuințe și au verificat toți suspecții din zonă pe trafic de minori care erau cunoscuți în evidențele Poliției. Momentul emoției puternice este cel de vineri noapte, când nu se pătrunde în locuință, pentru că procurorul a insistat să nu se intre și s-a creat acea bâlbă. Nu l-am înțeles și nu-l înțeleg nici acum, de ce nu a zis da, domnule, să intrăm, să verificăm, că erau 25 de polițiști, eventual mai chemam de acasă. Ai noștri au insistat, ăla a zis nu și știți cum este acolo, când era o acțiune controlată de Parchet.

Eu cred că acolo a fost o chestie de profesionalism al procurorului, care nu a dat curs solicitărilor polițiștilor, era și un polițist de la judiciar acolo, care a insistat, în mod repetat, să le dea voie să intre. Procurorul le-a spus că au intrat în atâtea locuințe și nu au găsit nimic și era ziuă, dar să mai intre într-una noaptea și să nu găsească nimic. Cam asta a fost logica procurorului. Teoretic, juridic, poți intra dacă i se pune cuiva viața în pericol, dar la ora aceea erau luminile stinse, nu zgomote, nu țipete, nu larmă, nimic care să îmi indice mie că acolo se punea în primejdie viața”, a mai spus Dumitru Coarnă.

Vezi și

Detalii incendiare! Averea fabuloasă a lui Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal

EXCLUSIV Monstrul din Caracal nu ar fi acționat singur! Legătură-bombă: ‘M-am întâlnit cu un băiat’

EXCLUSIV Greșeala gravă pe care o pot face autoritățile în cazul crimelor din Caracal! Urmele fetelor s-ar putea pierde pentru totdeauna

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare