sursa foto:  bzi.ro

De ce amână de fapt Iohannis desemnarea lui Grindeanu premier

Președintele Klaus Iohannis a pierdut multe puncte la capitolul imagine în ultima perioadă și acum vrea să-i convingă pe români că merită din nou susținerea pe care i-au acordat-o în trecut.

Din acest motiv s-a hotărât să joace dur și să dea dovadă de forță în fața partidului care a câștigat detașat alegerile parlamentare. Cu un PNL la pământ, Iohannis știe că singura lui șansă de a se impune în fața electoratului sunt aceste gesturi de superioritate.

Vezi și Dezvăluiri revoltătoare ale unui medic român care dă de pământ cu tot sistemul medical

Dacă respingerea propunerii Sevil Shhaideh premier era oarecum întemeiată, Sorin Grindeanu are un profil care nu stârnește controverse reale, ci doar propagandistice, speculând eterna isterie a serviciilor secrete care sunt peste tot.

Însă motivul real pentru care Iohannis ar amâna desemnarea lui Grindeanu ar reprezenta-o de fapt bugetul României. Liviu Dragnea i-a cerut în urmă cu câteva săptămâni premierului Cioloș să amâne pentru un an scoaterea anumitor taxe. Deși inițial acceptase, ulterior doleanța liderului PSD a fost respinsă.

Vezi și Brokerul fugar, Cristian Sima despre „dovezile” pe care le deține Sebastian Ghiță

Dacă Iohannis ar fi acceptat imediat Grindeanu premier, PSD ar fi avut ocazia să aplice doleanța lui Dragnea. Însă Iohannis și guvernul tehnocrat nu vor acest lucru pentru a vedea cum se vor descurca social democrații fără amânarea cerută, mai ales că PSD a mizat toată campania electorală pe ideea scoaterii taxelor.

Surse din PNL sunt însă de parere că Iohannis amână desemnarea lui Grindeanu pentru a găsi o soluție de a păstra în continuare în funcție o parte din tehnocrați și de a crea un guvern de dreapta. Aceast scenariu pare aproape imposibil, însă trăim în România în care de multe ori chiar și glumele sunt puse în practică.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare