sursa foto:  g4media.ro

De ce nu a solicitat USR desființarea MAI și a ‘Doi și-un sfert’ când era la guvernare și a avut-o secretar de stat la MAI pe Irina Alexe, cea cu soț la DGPI?

Cătălin Drulă, liderul USR și fost ministru USR-PLUS al Transporturilor, solicită, într-o postare pe Facebook, desființarea Direcției Generale de Protecție Internă a MAI, deși Guvernul Dacian Cioloș a fost cel care, în 2016, a militarizat din nou structura și i-a dat, de altfel, denumirea actuală.

OUG nr. 76 din 2 noiembrie 2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne a fost semnată de prim-ministrul de la acea vreme, Dacian Cioloș, cel care, de altfel, a recunoscut că este rudă cu Virgil Ardelean, fost șef al „Doi și-un sfert”, poreclit „Vulpea”. Au contrasemnat: Dragoș Tudorache, în calitate de șef MAI în Guvernul Cioloș, Dragoș Pîslaru, ca ministru al Muncii, și Anca Dragu, ca șefă a Finanțelor. Un alt detaliu ce merită menționat este acela că, în 2016, actualul lider USR, Cătălin Drulă, ocupa funcția de consilier de stat pe Transporturi al premierului Dacian Cioloș.

Vezi și Cătălin Ioniță, chestorul victimizat de Recorder, a fost implicat în mai multe scandaluri: S-a dovedit că și-a plagiat teza de doctorat și a fost acuzat că-și face un bloc în Capitală

În ultimii ani, am tot semnat o serie de probleme din Ministerul Afacerilor Interne. Instituția în cauză se confruntă cu numeroase probleme de ordin interior.

Totuși, aș fi vrut ca USR să fi făcut această solicitare când era la guvernare și când, în 2021, la propunerea USR-PLUS, a fost înscăunată secretar de stat la Ministerul de Interne Irina Alexe, pensionată din MAI la doar 42 de ani, având soțul, pe Liviu Alexe, ofițer DGPI. De altfel, Irina Alexe mai ocupase funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne și în Guvernarea Cioloș.

Vezi și EXCLUSIV Securitatea 2.0! Propunerea USR-PLUS pentru șefia MAI împarte casa cu ‘Doi și-un sfert’!

„Liviu Alexe a lucrat ca psiholog la Centrul de Psihosociologie al MAI. Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.roacesta este și ofițer în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă din MAI, urmașa fostei unități „Doi și-un sfert” – serviciul secret de informații al Ministerului de Interne.

Informațiile intrate în posesia noastră sunt confirmate de un document completat chiar de Liviu Alexe. Este vorba despre o declarație de interese în care precizează că este ofițer în cadrul DGPI”, după cum am scris, în ianuarie 2021, AICI.

Așadar, de ce nu a solicitat USR desființarea MAI și a „Doi și-un sfert” când era la guvernare și a avut-o secretar de stat la MAI pe Irina Alexe, cea cu soț la DGPI?

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare