ANAF

sursa foto:  ziuaconstanta.ro

De necrezut! Cine a greșit în scandalul etnobotanicelor vândute de ANAF

În luna decembrie a anului trecut, în presă, apăruse o informație conform căreia Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) ar fi vândut, în magazinul de Târgu Jiu, substanțe etnobotanice.

La scurt timp, DIICOT Gorj confisca 986 de pliculețe aflate în posesia ANAF pentru a le duce la un laborator de specialitate, unde urmau să fie verificate.

Acum, raportul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a scos la iveală faptul că toate cele peste 900 de plicuri conțineau substanțe interzise.

„A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc și mare risc, dar cu mențiunea că ele, la momentul acela (al confiscării, n.r.), nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc și de mare risc și vreo 300 sunt substanțe psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculețe scria îngrășământ natural, chestii din astea”, a declarat Mihaela Porime, procuror-șef la structura centrală a DIICOT, pentru wall-street.ro.

În schimb, ANAF dă vina pe DIICOT Gorj

Prin intermediul unui comunicat emis la 29 decembrie 2016, ANAF aruncă pisica în grădina Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj – unitate teritorială a DIICOT.

Angajații Agenției Naționale de Administrare Fiscală au susținut, la acea dată, că pliculețele respective s-au mai aflat în posesia Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, fiind supuse unei expertize de specialitate, realizate în anul 2011, la Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor din București, iar respectiva structură ar fi spus că substanțele respective nu sunt droguri. 

Amitim că Guvernul României a interzis substanțele etnobotanice în anul 2010, prin Ordonanță de Urgență.

Mai mult, ANAF precizează că răspunsul de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Gorj ar fi sosit în vara anului 2015, după mai multe solicitări ale salariaților Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

În 2012, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Gorj a predat structurilor vamale 986 pliculețe cu substanțe, pentru a fi verificat modul de respectare a reglementărilor vamale. Structura vamală județeană a constatat lipsa documentelor vamale și a dispus confiscarea bunurilor.

După solicitări repetate ale ANAF, în august 2015, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Gorj a comunicat concluzia unei expertize de specialitate realizată în octombrie 2011 de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor din București: cele 986 pliculețe nu conțineau substanțe stupefiante sau psihotrope.

În urma comunicării acestor concluzii oficiale, ANAF a anunțat în 2015 intenția de valorificare a substanțelor respective, inscripționate „Strict interzis consumului uman!”. Substanțele nu au fost vândute și au rămas în custodia ANAF până în data de 24.12.2016, când Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Gorj le-a preluat în vederea reluării  cercetărilor.

ANAF a declanșat o verificare administrativă internă și susține toate demersurile legale derulate de organele de urmărire penală pentru clarificarea situației”, se arată în comunicatul ANAF.

ANAF avea la vânzare în magazinul de la Târgu Jiu pliculețe cu denumiri ca Special Gold, Pixie C, Get (probabil Get High), Hell, Jeffrey sau Biba, la prețul de 0,25 lei /bucata.

Vezi și Coldea vs. Iohannis! Care dintre cele două familii are venituri mai mari?

Justiție DEGEABA. Iohannis și Dragnea invocați într-un caz uimitor – statul riscă să piardă sute de milioane

Mâncați castraveți murați? Iată ce efect au de fapt acești asupra organismului

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare