sursa foto:  secundatv.ro

Coldea vs. Iohannis! Care dintre cele două familii are venituri mai mari?

După dezvăluirile făcute de către Sebastian Ghiță în privința vacanțelor petrecute împreună cu Florian Coldea, tot mai multe informații despre traiul îmbelșugat al prim-adjunctului SRI suspendat din funcție au ieșit la iveală. Spre exemplu, jurnaliștii au descoperit că SRI-istul Coldea conduce un bolid de aproximativ 120.000 de euro.

În cele ce urmează, Bugetul.ro vă invită să priviți o analogie între veniturile obținute de familia lui Florian Coldea și cele ale familiei președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit declarației de avere depuse în luna iunie a anului 2016, Florian Coldea încasase, în exercițiul fiscal pentru care completase documentul, un salariu anual de 120.379 de lei de la SRI. De asemenea, din activități didactice didactice prestate la Academia de Informații Mihai Viteazul, el mai obținuse 7.232 lei.

Soția sa, Ioana Dorina Coldea, a avut venituri de 88.462 de lei, însemnând salariul anual de la Serviciul Român de Informații, 7.426 lei, din activități didactice susținute la Academia Mihai Viteazul și 1.594 de lei, pentru activitățile didactice de la SNSPA.

Totodată, Dorina Coldea a mai primit de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, pe drepturile de autor, 35.604 lei.

În plus, familia Coldea a mai încasat 15.000 de lei din chirii și alți 22.169 de lei de la SRI, pe Legea nr. 143/1994. În total, familia lui Florian Coldea a obținut 298.046 de lei în anul fiscal anterior depunerii declarației.

De cealaltă parte, familia prezidențială, conform declarației de avere a șefului statului, a încasat 359.197 de lei, cu aproximativ 60.000 de lei mai mult decât cea a lui Coldea.  O bună parte din suma respectivă provine din vânzarea volumului „Pas cu pas” al președintelui Klaus Iohannis, anume 82.844 de lei.

De asemenea, din chirii, familia Iohannis a obținut 119.920 de lei. În ceea ce privește veniturile salariale, Iohannis  a primit 133.879 de lei pentru funcția de președinte, iar soția sa, Carmen, 22.554 de lei, în calitate de profesor al unui renumit colegiu bucureștean.

Așadar, dacă nu ar fi existat banii obținuți din chirii și din vânzarea cărții președintelui, familia lui Florian Coldea ar fi avut venituri anuale mult mai mari decât ale familiei prezidențiale. 

Vezi și Justiție DEGEABA. Iohannis și Dragnea invocați într-un caz uimitor – statul riscă să piardă sute de milioane

Mâncați castraveți murați? Iată ce efect au de fapt acești asupra organismului

Miracolul care a salvat un om de la moarte

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare