sursa foto:  ionpetrescu.ro

De râsul curcilor! Atenție unde se duc banii dumneavoastră

Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul, vorba lui Mircea Badea. Cazul de mai jos pare desprins dintr-o comedie cu… oameni aleși… parcă scoși din Las Fierbinți, căci ne-am învățat deja că de mult prea multe ori viața bate filmul, mai ales când vine vorba de întâmplările de pe plaiurile noastre mioritice.

În satul Catanele, comuna Gura Foii din județul Dâmbovița, situat la mai puțin de 100 de km de București, localnicii se bucură în sfârși de asfalt. Nu și de gaze, dar speranța moare ultima. Că doar nu degeaba suntem situați pe la coada Europei.

Să revenim totuși la asfalt. După zeci de ani de pietriș, gropi și praf cât cuprinde, primarul roșu, PSD-istul Radu Nicolae Georgescu se fălește că în sfârșit drumul comunal a intrat în randul lumii civilizate. A turnat o fâșie de smoală care trebuie să recunoaștem dă un aspect inedit satului. Așa ceva mai rar ți-e dat să vezi! Deci să ne bucurăm de cele trei fotografii din articol, care ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns.

Vezi și Stenogramă incendiară despre Kovesi! „Mai înhață vreo câțiva demnitari”

Când intri în Catanele, cu mașina, mai întâi te oprești și spui o rugăciune: Dă Doamne să nu cumva să mă mai întâlnesc cu vreo mașină de pe sensul opus, căci drumul cu două sensuri a fost proiectat să încapă doar o mașină.

„Dar acum de câte ori să se întâlnească două mașini una cu alta? Poate o dată, de două ori pe zi, dacă are ghinion”, explică un localnic entuziasmat de peticul de smoală turnat direct pe pământ.

Apoi așa e! Omul are dreptate. Dacă te întâlnești, mergi cu spatele până dai de un refugiu de pe la mijlocul satului. Acolo ai într-adevăr loc să întorci, că altfel peticul de asflat e și înalt și riști să cazi cu mașina în șanț dacă faci vreo manevră.

Pentru acest drum de râsul curcilor a existat un proiect și o aprobare. Iar costul l-am suportat noi, cei care plătim taxe și impozite, cei care în fiecare an cumpărăm panseluțe cu mâna primarilor, panseluțe diamante că ne permitem doar.

Vezi și Război în PSD! Un personaj cheie dat afară din partid. Acum e noul Cioloș

Oare drumul ăsta o fi costat mai mult decât o autostradă? Că la noi asfaltul pare suflat cu aur, dacă ne luăm dupî facturi. Încă nu știm, dar vom afla curând probabil că doar județul Dâmbovița are reprezentant și în minister prin Rovana Plumb și la comisia de control a SRI, prin Adrian Țuțuianu și chiar și la cea a SIE prin buzoianul Cezar Preda de la PNL. Toți au birourile de parlamentari situate la mai puțin de 10 km de acest sat.

Desigur că așteptăm cu interes și răspunsul actualului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Bugetul.ro lansează astăzi campania „Aici sunt banii dumneavoastră!” Așteptăm pe mailurile redacției (redactorsef@bugetul.ro și redacție@bugetul.ro) poveștile palpitante despre cum au investit primarii pe care i-ați ales banii dumneavoastră. Laudați-i sau criticați-i! Noi vom publica toate sesizările, pentru că ne dorim cu toții România lucrului bine făcut, nu-i așa?

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare