sursa foto:  consumer.huawei.com

Decizia care va afecta mii de oameni: Smartphone-urile Huawei și ZTE ar putea fi interzise

Lovitură pentru posesorii de smartphone-urile Huawei și ZTE. Telefoanele ar putea fi interzise în instituțiile publice din cauza riscurilor de securitate. Decizia a fost luată în urma războiului tehnologic dintre China și SUA.

Potrivit libertatea.ro, texanul Mike Conaway, membru în Camera Reprezentanților, a realizat un proiect de lege care interzice agențiilor americane să achiziționeze echipamente de la cele două grupuri din China.

Prin această lege, Mike vrea să evite accesul chinezilor la tot ceea ce se întâmplă în Statele Unite, China fiind renumită pentru obiceiul de a-și supraveghea cetățenii.

Huawei și ZTE au mai fost în 2012 investigate de către o comisie a Congresului SUA. La acel moment, cele două companii au fost numite ”pericole la adresa siguranței naționale”. Cele două companii au negat acuzațiile.

Mai mult de atât, mai mulți membri ai Congresului american, presează operatorul de telefonie AT&T să renunțe la planul de a pune în vânzare smartphone-uri Huawei. De asemenea, parlamentarii respectiv vor ca AT&T să renunțe la colaborarea cu Huawei în privința rețelelor 5G, conform Reuters.

De asemenea, există presiuni și asupra Verizon, cel mai mare operator american de telefonie mobilă, să renunțe la parteneriatul cu Huawei pentru vânzarea de smartphone-uri.

Vezi și SURPRIZĂ! La ce salariu ar urma să RENUNȚE Viorica Dăncilă, dacă va fi acceptată ca premier de președintele Klaus Iohannis

ATENȚIE la etichetă! Cel MAI MARE lanț de supermarketuri din România VINDE produse EXPIRATE – avem DOVADA

EXCLUSIV! Cutremur în Justiție! Adevărul despre plagiatul lui Codruț Olaru, vicepreședintele CSM

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare