sursa foto:  gandeste-pozitiv.ro

Declin pe piața imobiliară! Expert în creditare: ‘Redresarea pieței imobiliare în primul trimestru din 2023 a dispărut, impactul majorării dobânzilor afectând bugetele gospodăriilor’

Criza economică își face simțită prezența, foarte puternic, în Europa. Avalanşa de pe piaţa imobiliară din Marea Britanie se accelerează!

 

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima dată în ultimii 11 ani, arată datele publicate miercuri de furnizorul de credite ipotecare Halifax (care face parte din grupul Lloyds), impactul majorării dobânzilor asupra pieţei imobiliare devenind acum mai clar.

Preţul mediu al proprietăţilor imobiliare a scăzut cu 1%, faţă de mai 2022, primul declin anual din decembrie 2012, şi în linie cu previziunile analiştilor intervievaţi de Reuters.

În ritm lunar, preţurile locuinţelor în Regatul Unit nu s-a modificat în mai faţă de aprilie, când s-a înregistrat un declin de 0,4%.

Kim Kinnaird, director în cadrul Halifax, a explicat că cererea este în scădere iar majorarea dobânzilor va spori probabil presiunile asupra pieţei imobiliare.

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie s-au redresat uşor la începutul anului, faţă de scăderea de la finalul anului trecut, când s-au înregistrat turbulenţe pe pieţele financiare.

Redresarea pieţei imobiliare în primul trimestru din 2023 a dispărut, impactul majorării dobânzilor afectând bugetele gospodăriilor„, a declarat Kinnaird.

Săptămâna trecută, un alt furnizor de credite imobiliare, Nationwide, raporta un declin lunar de 0,5% al preţurilor locuinţelor în Marea Britanie în aprilie, şi o scădere anuală de 3,4% – cea mai severă din 2009, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare