sursa foto:  Facebook.com

Deficit de angajați în Armată! Guvernul dă liber instituțiilor statului să facă angajări anul acesta

Guvernul va da liber instituțiilor statului să facă angajări anul acesta. Angajările vor putea fi făcute în limita cheltuielilor de personal aprobate pentru instituția respectivă.

Administrația centrală, din subordinea Guvernului, are 815.260 de angajați, deși numărul de posturi aprobate (bugetate) este de 906.142, scrie profit.ro. Potrivit calculelor, aparatul de stat are 90.882 de posturi vacante.

Guvernul ar putea decide să dea liber angajărilor la stat abia în a doua jumătate a anului, dacă evoluția economiei și cea a finanțelor statului necesită o astfel de măsură. Cel mai mare deficit de angajați îl are Ministerul Apărării Naționale, în pofida războiului din Ucraina. Armata are neocupate circa 15.000 de posturi din aproximativ 100.000 aprobate, mai scrie sursa citată.

Deficit de personal este și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, unde din 1.998 de posturi bugetate, lipsesc 446 de angajați. De asemenea, lispsesc angajați și de la Educație, MAI, MApN și Sănătate. La Ministerul Educației sunt 21.724 de posturi vacante, la Ministerul Afacerilor Interne – 15.184 posturi vacante, la Ministerul Sănătății – 12.872 posturi vacante.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare