sursa foto:  jurnalulnational.ro

Demers în Justiție! Parlamentarii își vor pensiile speciale înapoi

Demers în Justiție! Foștii parlamentari își cer înapoi pensiile speciale. În ultimele zile, 122 de foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021.

Pensiile respective au fost abrogate în aceeași lună. În perioada 13-14 aprilie, 20 de instanțe din țară au înregistrat procese prin care foști deputați și senatori cer să primească, din nou, pensii speciale, informează g4media.ro.

Cei mai mulți reclamanți se află în Prahova (16) și Iași (15), topul fiind completat de Galați (9), Argeș și Călărași (8), Sibiu, Vâlcea, Bistrița-Năsăud și Gorj (7), Neamț, Brăila, Bacău și Teleorman (5), Mehedinți, Buzău și Arad (4), Covasna (3), București, Giurgiu, și Constanța (1). Paradoxal, deși abrogarea a fost votată la unison de PSD și PNL, în mare parte, în calitate de reclamanți sunt tot politicieni din cele două formațiuni politice.

Conform sursei citate,  printre politicienii cu notorietate care au apelat la justiție se numără Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă (PSD), Victor Paul Dobre, Puiu Hașotti, Ion Ariton și Ioan Oltean (PDL/PNL).

Vezi și Vlad Voiculescu și meritocrația promisă de USR-PLUS (opinie)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare