sursa foto:  radioresita.ro

Descinderi ale Poliției Capitalei! Două persoane au fost reținute

Poliția Capitalei a descins la domiciliul a trei bărbați, suspectați de furt din incinta unor șantiere sau imobile aflate în construcție. În urma perchezițiilor, doi bărbați au fost reținuți, informează DGPMB.

Marţi, 14 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Ilfov, la domiciliile a trei bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din incinta unor şantiere sau imobile aflate în construcţie.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti ai Secţiei 6 Poliţie, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada februarie – iunie a.c., trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din incinta șantierelor sau imobilelor aflate în construcție, din interiorul cărora au fost sustrase unități de aer condiționat și centrale termice.

Ieri, 14 iulie a.c., au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţele Giurgiu şi Ilfov, cei trei fiind depistaţi şi conduşi pentru audieri la sediul subunităţii.

În urma probatoriului administrat, în sarcina bărbaţilor au fost reţinute următoarele:

– în cursul nopții de 03/04 februarie a.c., prin tăierea unei porțiuni din gardul împrejmuitor, ar fi pătruns, având fețele acoperite, în incinta unui șantier din sectorul 2, de unde ar fi sustras patru centrale termice. Ulterior, în cursul nopţii de 12/13 februarie a.c., aceştia ar fi revenit la acelaşi şantier şi, prin aceeaşi metodă, ar fi pătruns din nou în incinta şantierului, de unde ar mai fi sustras zece centrale termice, cauzând un prejudiciu de 70.000 de lei.

– în perioada mai – jumătatea lunii iunie a.c., doi dintre bănuiţi, ambii de 35 de ani, ar fi pătruns din nou în incinta şantierului, de unde ar fi sustras cinci unități de aer condiționat, cauzând un prejudiciu de 30.000 de lei.

De asemenea, în urma activităţilor investigativ-operative, au fost recuperate mai multe centrale termice şi unități de aer condiționat, precum şi peste 130 de siguranțe electrice, bunuri care au fost predate persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, cu doi dintre bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General alPoliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vezi și

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare