sursa foto:  jurnalul.ro

Detalii incendiare despre Ioan Bendei, șeful de la RCS & RDS acuzat de DNA pentru spălare de bani și dare de mită

S-a cam rupt lanțul de iubire dintre DNA și Digi24, postul de televiziune deținut de compania de cablu RCS & RDS, după ce Direcția Națională Anticorupție a anunțat că a început urmărirea penală pentru dare de mită şi spălare de bani faţă de Ioan Bendei, la data faptelor administrator al companiei de cablu.

Acesta a fost membru executiv al boardului firmei încă din 1996, fiind un apropiat al lui Zoltan Teszari, orădeanul miliardar alături de care a construit practic RCS & RDS.

Bendei era implicat în industria de cablu TV din România încă din 1992, la companiile TVS Holding Braşov şi Eurocable Oradea. Până în 1992, Bendei a fost tehnician la uzina Roman Braşov, la acea dată cel mai important producător de camioane din România.

La fel ca și în cazul lui Zoltan Teszari, găsim puține informaţiile despre Ioan Bendei. Numele lui a atras atenția în licitaţiile la care RCS&RDS a participat pentru cumpărarea drepturilor de transmisie a meciurilor din Liga I la fotbal, pentru care are acum dosar penal.

Vezi și Surprinzător! Cu cât își VÂND Zoltan Teszari și RCS & RDS acțiunile

Dar Bendei este celebru și din cauza unor conflicte la locul de muncă. De altfel șeful RCS & RDS s-a și ales cu o plângere penală la Procuratura Iaşi din partea unei angajate, potrivit „Ziarul de Iaşi“.

Anca Lupu a intrat în 2007 în concediu de maternitate, iar la întoarcerea din 2009 a fost dată afară.  Ea a dat în judecată compania pentru daune morale de 20.000 de lei şi cheltuieli de judecată de 4.000 de lei. Tănăra a relatat și despre reacţia lui Ioan Bendei în această privinţă.

„Nu pot reproduce cuvintele pe care mi le-a adresat, sunt prea jignitoare. Ştia ca eu nu pot demonstra atacul psihologic. Este cuvântul meu contra cuvântului lui. Era deranjat de faptul ca nu m-am mulţumit cu şomajul si ca o sa ma plimbe în toată tara cu procesul. Ca as face bine sa renunţ de buna voie la decizia instantei şi sa semnez un act adiţional prin care sa se încheie relaţiile contractuale dintre mine si firma. Mi-a spus ca dragoste cu sila nu se face, a declarat Anca Lupu, citată de Adevărul.

Și jurnalistul Radu Moraru, a spus câte ceva despre Bendei atunci când s-a mutat de la B1 TV la 10 TV, televiziune deţinută de patronul RCS&RDS. „Pe Ioan Bendei îl cunosc de la Braşov, pe vremea când era taximetrist„, a dezvăluit acesta.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.