sursa foto:  mediafax.ro

Detaliu interesant! Din ce motiv UDMR-ul ar vrea să bată palma cu Dragnea

Mai sunt două zile până când moțiunea de cenzură propusă de PSD, pentru dărâmarea propriului Guvern, va fi votată în Parlament.

În aceste condiții, atât tabăra Grindeanu-Ponta, cât și cea a lui Dragnea caută susținere din toate părțile. Luni, premierul Sorin Grindeanu și secretarul general Victor Ponta au avut o întrevedere cu reprezentanți ai UDMR, purtând discuții referitoare la acest subiect.

Maghiarii vor discuta și cu tabăra lui Liviu Dragnea, urmând ca, ulterior, să ia o decizie finală în privinţa votului pe moţiunea de cenzură.

Surse politice precizează pentru stiripesurse.ro care este evoluţia negocierilor şi a stării de spirit din interiorul UDMR. Astfel, maghiarii înclină spre tabăra PSD-ALDE, adică un vot favorabil pe moţiune este cea mai populară opţiune în cadrul partidului. După eventuala cădere a Guvernului Grindeanu, UDMR ar urma să intre cu miniştri în noul Cabinet, potrivit promisiunilor formulate de coaliţie, făcând practic pasul de la susţinerea pasivă din ultimele luni la implicare activă, scrie stiripesurse.ro.

Luni şi marţi, UDMR continuă discuţiile cu ambele tabere, cel puţin pentru a reuşi maximizarea profitului politic al formaţiunii, iar decizia finală va fi anunţată marţi seara. Varianta PSD-ALDE este cea sigură pentru Uniune, de voturile căreia depinde soarta moţiunii. Dincolo de intrarea oficială în Guvern, maghiarii au şi în teritoriu alianţe cu PSD, de care atârnă majorităţile din câteva consilii judeţene.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.