sursa foto:  gazetaoltului.ro

DEZASTRU în Guvernul Tudose! Informații incendiare despre noul vicepremier

Sevil Shaideh a fost nevoită să părăsească Ministerul Dezvoltării și să predea și funcția de vicepremier. Aceasta le-a mărturisit colegilor că nu mai poate face față presiunii, după ce a fost chemată la DNA și că are probleme de sănătate.

În acest context a fost înlocuită de unul dintre cei mai influenți baroni social-democrați, președintele PSD Olt. Este vorba despre Paul Stănescu, de profesie agronom, care a cunoscut o ascensiune puternică începând cu anul 2008.

El a intrat in PSD in 2003. Adevarul scrie ca in 2010 l-a invins la alegerile interne din PSD Olt chiar pe Ion Toma, cel care il adusese in partid.

Surse din partid spun că este un om deosebit de dur, autoritar și răzbunător, cu mare dorință de control. De altfel el este în relații apropiate și cu ceilalți lideri influenți, în special din zona de sud.

Potrivit hotnews.ro, el și-ar fi impus si fratele pe listele parlamentare, Alexandru Stanescu fiind deputat, iar sotia sa a ajuns din profesor la Scoala generala Visina consilier la Ministerul Educatiei.

Vezi și Suma uriașă pe care o încasează lunar fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu

Surse din partid spun că Paul Stanescu conduce de facto judetul Olt, desi acum este doar senator. De altfel, judetul Olt a primit in aceasta vara cei mai multi bani de la Ministerul Dezvoltarii prin Programul National de Dezvoltare Locala (faza 2).

Familia Stanescu e reprezentata la nivel politic si de tatal celor doi frati parlamentari, care a fost primar PSD in comuna Visina pana la 75 de ani.

Averea noului vicepremier

Potrivit ultimei declarații de avere, Paul Stanescu a trecut trei terenuri agricole cumparate impreuna cu sotia si care insumeaza 32 de hectare. Stanescu mai detine și un apartament in Craiova si o casa de 299 metri patrati pe care a construit-o in localitatea natala. Stanescu are în posesie și un autoturism Daewoo Nubira.

In anul fiscal 2016 a avut trei surse de venit: 36.900 de lei din salariile ca presedinte al CJ Olt, 4.900 de lei salariul pe decembrie ca senator si 18.750 de lei venituri aduse de compania Agromec Visina, potrivit ziare.com

Stănescu de la OLT cu iz penal

Stanescu a fost vizat si de o plangere penala a Curtii de Conturi pentru o presupusa finantare ilegala a echipei de fotbal FC Olt Slatina din banii Consiliului Judetean, dar in acest moment nu există informatii oficiale despre existenta unui dosar penal pe numele sau.

Vezi și Ultima oră: Moment dramatic pentru Sevil Shaideh! Ce s-a întâmplat și cine a demisionat din Guvern!

Potrivit publicatiei ConcretInOlt, DNA a comunicat in luna septembrie a acestui an ca dosarul care-l vizeaza pe Stanescu pentru abuz in serviciu este in lucru la structura centrala a parchetului anti-coruptie (Sursa). DNA ceruse in 2015 redeschiderea anchetei penale care-l viza pe Paul Stanescu, solicitare admisa de Tribunalul Olt.

Paul Stanescu si-a impus in diferite ministere oameni extrem de apropiati in ultimul an. Astfel, la Ministerul Justitiei a impus-o ca secretar de stat pe Mariana Mot, fost judecator la Curtea de Apel Craiova, dupa cum a scris HotNews.ro in ianuarie.

De asemenea, la Ministerul Agriculturii, Paul Stanescu l-a impus ca secretar de stat pe Daniel Botanoiu, iar la sefia Inspectoratului de Stat in Constructii pe Emil Albota (sursa: Romania Libera)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare