sursa foto:  mesagerulhunedorean.ro

Dezvăluire EXPLOZIVĂ a comisarului Traian Berbeceanu! „Nu este LEGAL”

Fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, a lansat o serie de acuzații grave împotriva fostului șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, în cadrul unei emisiuni televizate.

La Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea – „Sinteza zilei”, Mureșan a susținut că mai mulți afaceriști din Hunedoara ar fi prejudiciat statul, prin evaziune fiscală, și că ar fi avut acces la informații secrete, în baza cărora au reușit să ascundă o parte din afaceri.

„Niciunul din echipa care lucra în această fază nepublică a dosarului nu ar fi putut transmite informația cu privire la percheziții fără implicarea principalului coordonator al firmelor intermediare. Pentru că acesta se știa că e vizat. Singura persoană căreia i-a fost transmisă astfel informația a fost domnul Berbeceanu Traian, cu ocazia transmiterii autorizației de percheziție. La început nu am solicitat măsuri de interceptări pe domnul Berbeceanu pentru că, prima deconspirare, chiar dacă ne ducea cu gândul la Berbeceanu, văzând relațiile apropiate dintre el și acel intermediar, am crezut că s-a realizat din greșeală”, a afirmat Ioan Mureșan, condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care Traian Berbeceanu a fost achitat, conform Antena3.ro.

Cu o zi în urmă, tot la „Sinteza zilei”, a fost difuzată înregistrarea unei convorbiri dintre Berbeceanu și un procuror DIICOT, Costel Chirilă, în care fostul șef al BCCO Alba i se destăinuia că a fost nevoit să închidă un dosar, din lipsă de resurse.

Citește și Sumă fabuloasă! La cât se ridică pagubele în dosarul Kronospan, pe care comisarul Berbeceanu a fost FORȚAT să-l închidă

Pe o rețea de socializare, Berbeceanu s-a apărat și a dezvăluit că aceleași „probe”, pe care fostul șef al DIICOT Alba le-a prezentat la Antena 3, au mai fost folosite în luna octombrie a anului 2013, când Mureșan a dispus reținerea și a propus arestarea sa preventivă.

„Într-o emisiune tv, procurorul Mureşan Ioan a lansat la adresa mea mai multe acuzații mincinoase, practic aceleaşi formulate în luna oct.2013 când a dispus reținerea mea nelegală şi a propus arestarea mea preventivă în baza unor probe false.
Aceleaşi „probe” false, Mureşan le-a prezentat în emisiunea tv, dându-le valoare de adevăr (interceptări telefonice, rapoarte de filaj, declarații, etc) prin denaturarea adevărului, în scopul discreditării mele.

Toate „probele”, prezentate opiniei publice de Mureşan, au fost administrate şi demontate în faza de urmărire penală la DIICOT şi DNA, şi în faza cercetării judecătoreşti la ICCJ, dovedindu-se a fi false, administrate nelegal şi cu încălcarea drepturilor mele procesuale”, a scris popularul comisar, printre altele, pe o rețea de socializare.

Pentru a citi textul integral, accesați următorul link: Adevărul nespus! Comisarul Berbeceanu rupe tăcerea în scandalul momentului!

Spusele lui Traian Berbeceanu au fost confirmate și de Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC).

„Nu este LEGAL”

Contactat de Bugetul.rofostul șef al BCCO Alba ne-a dezvăluit că este posibil să mai vedem astfel de înregistrări pe ecranele televizoarelor.

La cât sunt de disperați, este posibil orice”, a afirmat Traian Berbeceanu.

Întrebat de reporterul Bugetul.ro dacă este legal ceea ce face fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, având în vedere că respectivele probe au fost folosite în ancheta derulată împotriva sa, iar procesul nu este încheiat, comisarul Berbeceanu a declarat că „NU”.

Mai mult, Traian Berbeceanu consideră că aceste interviuri și înregistrări nu au cum să influențeze decizia finală a magistraților.

„Nu au cum să influențeze cursul procesului”, ne-a mai spus fostul șef al BCCO Alba.

Amintim că, în dosarul în care Traian Berbeceanu a fost achitat, fostul șef al DIICOT Alba, procurorul Ioan Mureșan, a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu. Colegul său, Nicolae Cean, de la Parchetul Alba, a primit doi ani cu executare pentru complicitate, iar ofițerul Alin Munteanu, de la BCCO Alba, patru ani cu executare. Decizie nu este definitivă.

Vezi și Stenograme incendiare în cazul Berbeceanu! Cu cât ar urma să fie despăgubit celebrul comisar

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare