Dezvoltarea personală – o nevoie incontestabilă

În perioada august-decembrie 2020, Asociația pentru Educație și Sănătate MENS SANA a derulat proiectul “Fii încrezător în viitorul tău”, finanţat din fonduri nerambursabile din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”.

Peste 300 de participanți s-au bucurat de informații valoroase și de activități interesante în cadrul atelierelor online.

Atelierele de creativitate și dezvoltare personală continuă să fie atracția tinerei generații ceea ce demonstrează nevoia manifestă a copiilor și tinerilor de a afla lucruri noi prin metode de învățare non-formală.

Chiar dacă nativii digitali au abilități înnascute în a folosi tehnologia, ceea ce aduce modificări de ordin cognitiv și diferențe comportamentale, recomandarea de a citi și de a se dezvolta cu ajutorul artei rămân în actualitate. Exercițiile de creativitate din cadrul atelierelor de lucru au fost foarte bine primite de copii și au revelat o dată în plus nevoia lor de a se manifesta liber, de a fi ascultați și acceptați și de a fi încurajați.

De asemenea, în cadrul atelierelor teoretice, au fost în mod deosebit apreciate informațiile privind grija pentru igienă și sănătate, cum să facă față tentațiilor ce pot aparea în perioada preadolescenței și adolescenței, creșterea încrederii de sine, metode facile de învățare și strategiile de comunicare dintre copii și părinți.

Feedbackurile oferite de elevi, părinți și cadre didactice au fost pozitive iar temele abordate au fost de interes pentru participanți.

Astfel, Asociația pentru Educație și Sănătate MENS SANA continuă să desfășoare acest tip de activități atât de utile și necesare și în perioada de post-implementare a proiectului.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare