sursa foto:  ziuaconstanta.ro

DIICOT se întărește cu procurori antidrog! Alina Gorghiu, șefa Justiției, anunță o nouă schemă pe această tematică

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a făcut, joi seara, un anunț în ceea ce privește Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Potrivit Alinei Gorghiu, DIICOT va beneficia de o suplimentare a numărului de procurori antidrog.

Concret, încă 25 de procurori vor lucra pentru a combate fenomenul drogurilor.

„Structura DIICOT este una care are vreo 240 de procurori în total. În secţia legată de antidrog erau 14, acum sunt 16 procurori.

Ieri, ca urmare a discuţiei de săptămâna trecută pe care am avut-o cu preşedintele României, cu premierul, cu şefii din sistemul judiciar, eu, în calitate de ministră a Justiţiei, cu toţi colegii din executiv şi legislativ, ne-am aliniat pe nişte concluzii.

Una dintre ele a fost aceasta: are DIICOT nevoie de schemă suplimentară pe tematică drog? Categoric da. Are nevoie de resurse financiare şi de tehnică suplimentară? Categoric da. Bun, atunci, doamna procuror Albu (procurorul-şef al DIICOT – n.r), vă rog să îmi înaintaţi soluţia. Mi-a transmis ieri acest momorandum – 25 de procurori care se vor ocupa de fenomenul drogurilor”, a declarat Gorghiu la Digi24, conform Agerpres.

„Vor fi repartizaţi în felul următor: opt procurori pe Bucureşti. Se vor concentra pe zona Bucureşti-Ilfov. Va fi un birou teritorial pentru traficul stradal.

Sunt cazuri zilnice – traficantul de la colţul şcolii, traficantul din şcoală, pliculeţele de lângă magazin. Sunt sumedenie de cazuri de trafic stradal, motiv pentru care cred că aceşti opt procurori vor avea foarte mult de muncă”, a mai spus Gorghiu.

Șefa Justiţiei a adăugat că un alt procuror va merge la Constanţa, unde în acest moment există un singur anchetator DIICOT pe portul Constanţa.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare