sursa foto:  Facebook Poliția Română

Din lipsă de personal, Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj a scos câinii de serviciu în patrule pe străzi

Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj se confruntă cu o criză acută de personal, a anunțat inspectorul-șef Marius Mihăilă la bilanțul instituției pe anul 2019. Astfel, pentru sporirea gradului de siguranță pe străzile din Zalău, agenții vor patrula însoțiți de câinii de serviciu.

Potrivit sursei citate, IPJ Sălaj se confruntă cu un deficit de personal, în condițiile în care doar în luna decembrie 2019 s-au pensionat 30 de cadre. Alte 16 cadre au deja dosarele de pensionare depuse, în timp ce 30 de cadre, bărbați și femei sunt în concediu de îngrijire a copilului, iar 20 de cadre femei sunt însărcinate, urmează să plece în concediu de creștere a copilului în anul 2020.

„Avem nişte câini foarte frumoşi, foarte bine pregătiţi şi este păcat să îi ţinem doar în padocuri. Iar folosirea lor face parte din această politică de creştere a siguranţei cetăţeanului şi prevenire a criminalităţii stradale”, a precizat Mihăilă.

Tot din cauza lipsei de personal, șeful poliției Sălaj Marius Mihăilă a decis, în luna ianuarie, că niciun agent nu are voie să lipsească de la muncă pentru a merge la studii. Polițiștii au crezut inițial că este o glumă, dar s-au lămurit că treaba este serioasă când rând pe rând, concediile pentru studii le-au fost respinse. Inspectorul-șef le-a explicat subalternilor că nu le vrea răul, doar că nu are alte soluții, conform Digi 24.ro

Vezi și:

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare