sursa foto:  windobi.com

Diplomaţia rusă îi răspunde lui Emmanuel Macron: Este sigur că livrările de avioane către regimul de la Kiev nu vor duce la o escaladare a situaţiei?

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a transmis că afirmațiile președintelui francez, Emmanuel Macron, privind livrarea de avioane de vânătoarea Ucrainei, sunt absurde, precuzând faptul că nu îi vine să creadă că asta este logica unui adult.

 

 

‘Este absurd’, a reacţionat în faţa presei purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

‘Preşedintele francez este într-adevăr sigur că livrările de arme grele, avioane către regimul de la Kiev nu vor duce la o escaladare a situaţiei?’, a adăugat ea.

‘Nu-mi vine să cred că asta este logica unui adult’, s-a lamentat Zaharova, întrebată în conferinţa de presă despre afirmaţiile lui Macron de luni privind eventuala livrare de avioane de vânătoare Ucrainei.

Preşedintele francez a subliniat că fiecare decizie privind livrările de armament trebuie să respecte trei ‘criterii’, în special ‘să nu ducă la o escaladare’ şi ‘să nu fie de natură să lovească teritoriul rus’.

‘Prin definiţie, nimic nu este exclus’, a spus el.

Franţa a anunţat marţi că va furniza Ucrainei 12 tunuri Caesar, pe lângă cele 18 tunuri de acelaşi tip deja livrate, dar Parisul refuză în acest stadiu să livreze tancuri Leclerc, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare