sursa foto:  reperul.ro

Discuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române. Cazul suspect al polițistului-campion de la Trupele Speciale, care acuză că fost executat de cei pe care îi pregătea

Bugetul.ro vă va prezenta astăzi o primă parte a anchetei privitoare la cazul agentului-șef principal Paul Feroiu, fost luptător la Trupele Antitero ale Jandarmeriei Române și la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS). Campion la judo și la tir, Feroiu a fost însărcinat, în anul 2018, să se ocupe de pregătirea fizică și tactică a polițiștilor din cadrul IPJ Gorj. Acesta fost tras pe linie moartă în toamna anului 2019. La acea vreme, el a fost declarat inapt psihologic de psiholoaga din cadrul IPJ Gorj. Practic, din acel moment, i-a fost interzis să mai continue la SAS, astfel că a ajuns să lucreze la Ordine Publică. Ulterior, la ordinul șefului IPJ Gorj, s-a încercat internarea sa cu forța la Psihiatrie.  La ora actuală, șefii Ministerului de Interne vor ca Paul Feroiu să se testeze la o Comisie Psihiatrică a MAI. În schimb, Feroiu insistă să fie testat psihologic, fără a se prezenta în fața Comisiei de Psihiatrie, deoarece nu consideră că trebuie să fie controlat psihiatric. Paul Feroiu susține că totul i se trage de la un raport întocmit la finalul anului 2018, când a reclamat faptul că 70% din polițiștii din cadrul IPJ Gorj sunt slab și foarte slab pregătiți fizic. Facem precizarea că Paul Feroiu susține că îi pregătea inclusiv pe psihologii care l-au declarat inapt psihologic. 

În anul 2018, am scris, am tras un semnal de alarmă că 70% din polițiștii din IPJ Gorj sunt nepregătiți. S-a încercat eliminarea mea din IPJ Gorj, din sistem, pentru că am spus adevărul”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Paul Feroiu.

În această primă parte, pe care Bugetul.ro v-o prezintă astăzi, facem publice o serie de conversații de pe grupurile interne de WhatsApp ale IPJ Gorj. Discuțiile de pe WhatsApp datează din august 2019, când peste 300 de cadre au fost puse să facă raport că nu au fost la ședințele de tragere și pregătire.

După cum se poate observa în conversațiile de mai jos, sunt polițiști care acuză că totul a plecat de la Paul Feroiu careștie doar filmele lui cu ninja pe care le are în cap”.

Pe un alt grup de WhatsApp, polițiștii de la Rutieră se plâng că n-au cum să le facă cetățenilor de etnie rromă.

În replică, unul dintre colegii lui Paul Feroiu îi ceartă pe polițiștii de la Rutieră – „Gata cu văicăreala!” și îi cheamă la sală.

Va urma…

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare