sursa foto:  zcj.ro

DNA confirmă pentru Bugetul.ro. Descinderi în ograda vicepreședintelui PNL!

Presa locală a dezvăluit, pe surse, că marți au avut loc descinderi la Consiliului Județean Cluj, în fruntea căruia se află Alin Tișe, finul lui Emil Boc și vicepreședinte PNL, precum și la DGASPC Cluj.

Miercuri, Bugetul.ro a solicitat o confirmare sau o infirmare din partea Direcției Naționale Anticorupție a informației apărute pe site-ul foaiatransilvana.ro. Totodată, am dorit să aflăm și ce fapte au intrat în vizorul procurorilor DNA.

Direcția Națională Anticorupție a confirmat astăzi, pentru Bugetul.ro, informația. Totodată, conform răspunsului primit de la DNA, am aflat că în acest dosar există suspiciunea săvârșirii faptei de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

Mai mult, DNA ne-a informat că a început urmărirea penală in rem, privitor la faptă, și nu in personam, dat fiind că, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Răspunsul primit de Bugetul.ro de la DNA:

„În atenția lui Eugen Dinu

La solicitarea dvs. înregistrată la data de 20 octombrie 2021, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Procurori din cadrul Serviciului teritorial Cluj au solicitat, în vederea predării, o serie de documente de la două instituiții publice, relevante pentru soluționarea cauzei și pentru clarificarea unor aspecte conținute într-o sesizare care a determinat constituirea unui dosar penal privind suspiciunea săvârșirii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

În cauză este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”), prin urmare, în acest moment,  nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidență penală.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.”, a transmis, pentru Bugetul.ro, DNA.

Vezi și DNA a descins în fieful lui Emil Boc! Procurorii au bătut la poarta la Consiliului Județean Cluj

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins în fieful controlat de primarul Emil Boc. Marți, două echipe de anchetatori au descins, în același timp, la Consiliul Județean Cluj și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Au fost ridicate documente cu privire la proaspăta reorganizare a DGASPC Cluj, pentru care președintele CJ Cluj, Alin Tișe a insistat foarte tare, a scris foaiatransilvana.ro.

Au fost ridicate documentele care au stat la baza redactării Hotărâriii de Consiliul Județean, prin care s-a reorganizat, recent, DGASPC. Acolo este o treabă urâtă care va exploda foarte tare”, a explicat, pentru Foaia Transilvană, o sursă din interiorul DNA Cluj.

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare