dna

DNA face noi cercetări: Primăria sectorului 4 este vizată!

Contractele de salubrizare și deszăpezire care se află la Primăria sectorului 4 au intrat în atenția DNA. Totul a pornit de la o plângere. 

Potrivit g4media.ro, DNA a ridicat documente de la Primăria sectorului 4 privind contractul de salubrizare și deszăpezire cu Rosal, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare, care au precizat că ancheta se desfășoară in rem, în urma unei plângeri.

În urmă cu un an, pe 4 decembrie 2018, Primăria Sectorului 4 condusă de Daniel Băluță (PSD), a semnat un contract acord-cadru pe o perioada de 4 ani cu Rosal pentru servicii de salubrizare și deszăpezire. Contractul e în valoare de aproape 388 de milioane de lei fără TVA, adică aproape 82 de milioane de euro.

”Principalele activități ce urmează a fi prestate de către delegatar/prestator pe parcursul perioadei de derulare a acordului – cadru constau în: colectarea separată și gestionarea deșeurilor menajere, colectarea separată și gestionarea deșeurilor similare, colectarea separată și transportul deșeurilor periculoase din deșeurile menajere (cu exceptia celor cu regim special), colectarea separată și gestionarea deșeurilor voluminoase provenite de la populație, instituții publice și agenți economici, măturatul manual, măturatul mecanizat, spălarea carosabilului și a trotuarelor, stropitul carosabilului, întreținerea curățeniei, curățatul manual al zăpezii, curățatul mecanizat al zăpezii (inclusiv pluguit), colectarea și transportul zăpezii, colectarea cadavrelor de animal, alte activități ocazionale și servicii conexe (răzuitul rigolelor), conform cerintelor stabilite prin Caietul de sarcini”, se arată în anunțul de atribuire publicat pe SEAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice).

De anul trecut și până acum au fost încheiate mai multe contracte subsecvente și 3 acte adiționale, prin care au fost comandate noi servicii precum răzuitul rigolelor și spălatul manual și s-au majorat tarifele. ”Se modifică prețurile și tarifele unitare din acordul cadru conform anexa”, se arată în actul adițional 2 semnat pe 24 aprilie 2019, potivit SEAP.

Vezi și:

EXCLUSIV Lupta pentru bani. Cum se deconspiră lucrătorii din Servicii! Mișcările făcute de angajații SRI și ‘Doi și-un sfert’

EXCLUSIV Nedreptate comisă de Guvernul Orban?! Omul dat afară de premier scoate la suprafață informații în premieră: ‘Nu au fost întârzieri’

Mega-lovitură! Se dau amenzi uriașe pentru această faptă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare