sursa foto:  mindcraftstories.ro

Document. Lista a fost actualizată! Persoanele care vin din aceste țări în România intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul 50 privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și clarificarea unor aspecte referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ce spune Hotărârea adoptată azi de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă

Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se  instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea,  prevăzută în anexă la prezenta.

Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone  sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii  prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data  emiterii hotărârii.

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu  în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în  vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și  pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar  dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte  persoane.

Art. 4 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național  de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte  administrative ale conducătorilor acestora.

Lista țărilor pentru care se impune carantinarea personelor care sosesc în România

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare