sursa foto:  vol.at

Documentul care dovedește că Austria și-a bătut joc de România! Toate acuzațiile lui Karl Nehammer la adresa României au avut la bază o teză falsă

Europarlamentarul Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcare Populară, face public un document prin care dovedește că Austria și-a bătut joc, pur și simplu, de România, atunci când s-a opus aderării țării noastre la spațiul Schengen.

Toate acuzații cancelarului Karl Nehammer la adresa României au avut la bază o teză falsă, spune Eugen Tomac.

Conform documentulul făcut public de liderul PMP, Austria nu și-a gestionat cum trebuia problema migrației, nealiniindu-se din punct de vedere legislativ la directivele Uniunii Europene.

„Problematica imigranților din Austria este de fapt o problemă veche internă, și nu una descoperită recent de Nehammer care, înainte de a fi cancelar, a fost ministru de Interne și avea obligația să-și alinieze legislația internă la cea europeană”, subliniază Tomac.

Vezi și EXCLUSIV Joc murdar făcut de cancelarul Austriei! Cifrele oficiale îl contrazic pe Karl Nehammer! Surse din MAI: ‘Dacă ascundeam cifre, eram puși la zid’

Eugen Tomac: „Acest document reprezintă încă o probă în plus în cazul în care vom ataca, la Curtea de Justiției a Uniunii Europene, votul din Consiliul JAI din 8 decembrie 2022”

„Documentul care anulează poziția Austriei în ceea ce privește extinderea Schengen

Cancelarul Nehammer a justificat boicotul privind accesul României în spațiul Schengen acuzând țara noastră și Bulgaria că nu avem capacitatea de a gestiona frontierele UE conform legislației Schengen.

Doar că aflăm de la Consiliul Uniunii Europene că acesta a adoptat, pe 19 decembrie 2022, o decizie prin care îi cere Austriei să aplice legislația Schengen și să remedieze deficiențele constatate de către Comisia Europeană în raportul de evaluare realizat în 2020 în ceea privește respectarea legislației Schengen privind returnarea.

Documentul adoptat scoate în evidență faptul că Austria nu a operat o serie de modificări legislative ce țin de implementarea legislației Schengen.

În acest sens, Recomandarea Consiliului Uniunii Europene cere expres Austriei să modifice legislația internă și să transpună Directiva privind returnarea în conformitate cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cel puțin cinci articole din Directiva 2008/115/CE trebuie implementate în legislația austriacă privind intrarea și returnarea, aspecte ce reprezintă deficiențe majorare în implementarea legislației europene cu privirea la gestionarea migrației.

În concluzie, acest document demonstrează cât se poate de clar și de limpede că Austria nu și-a adaptat legislația internă pentru a gestiona eficient problematica migrației, fapt constatat încă din 2020 de către Comisia Europeană.

Prin urmare, toate acuzațiile la adresa României au avut la baza o teză falsă. Problematica imigranților din Austria este de fapt o problemă veche internă, și nu una descoperită recent de Nehammer care, înainte de a fi cancelar, a fost ministru de Interne și avea obligația să-și alinieze legislația internă la cea europeană.

Acest document reprezintă încă o probă în plus în cazul în care vom ataca, la Curtea de Justiției a Uniunii Europene, votul din Consiliul JAI din 8 decembrie 2022.

Vot prin care Austria ne-a îngrădit nejustificat dreptul de a circula liber prin Uniunea Europeană”, spune Tomac.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare