sursa foto:  news.ro

Dominic Fritz, ieșire dură la adresa protestatarilor: ‘Aceste persoane sunt împinse de la spate de niște extremiști cu un discurs violent, xenofob și antieuropean’

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a reacționat după ce sute de protestatari au scandat în faţa locuinţei sale, în noaptea de duminică spre luni, el afirmând că nu îl vor intimida prin astfel de acţiuni.

„Am respectat şi voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timişoara, oraşul libertăţii. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel naţional pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor şi terorizarea unui întreg oraş în miez de noapte. Este evident pentru toată lumea că prin acţiunea de noaptea trecută, desfăşurată concomitent în mai multe oraşe din ţară, s-a încercat provocarea şi intimidarea cetăţenilor, după un an de sacrificii”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook, luni.

Edilul a afirmat că încrederea primită de la timişoreni a deranjat grupuri de interese şi a arătat că nu va fi intimidat. 

„Ştiu că încrederea pe care am primit-o de la timişoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparenţa la care lucrăm în Primăria Timişoara îi sperie pe mulţi. Rezultatul: aceiaşi oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timişoara, s-au adunat noaptea trecută în faţa casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida. Aceste persoane nu îşi doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de nişte extremişti care declară public că doresc libertate pentru toţi, dar în acelaşi timp promovează un discurs violent, xenofob şi antieuropean – adică profund anti-timişorean. Nu, Timişoara nu-i a lor”, a mai scris Fritz.

Dominic Fritz a adăugat că rata de infectare la Timişoara este în scădere.

„Desigur, este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel naţional. Dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspiraţiei, nici prin atacuri personale. O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanţare, prin purtarea măştii şi prin vaccinarea masivă. Rata de infectare la Timişoara a început să scadă, iar judeţul Timiş are acum şansa de a deveni primul din ţară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acţiunile noastre că Timişoara este acel oraş unde bunul simţ şi raţiunea şi-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc şi divizează nu îşi au locul”, a mai scris Fritz, informează news.ro.
Câteva sute de oameni, majoritatea fără masca de protecţie, au protestat faţă de măsurile de restricţie, în noaptea de duminică spre luni. Aceştia s-au adunat în Piaţa Victoriei, după miezul nopţii, iar de acolo, sub supravegherea jandarmilor şi poliţiştilor, au plecat spre Prefectura Timiş, apoi s-au întors pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane unde au îngenunchiat pe trepte şi au rostit o rugăciune.
Ulterior, protestatarii au plecat în marş în faţa locuinţei primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz, unde au cerut demisia edilului.
Zeci de poliţişti şi jandarmi au supravegheat mulţimea, iar acţiunea s-a încheiat fără incidente majore.

Citește și:

EXCLUSIV Schemă cu iz penal în PNL! Documentele au ajuns pe masa DNA

Mare atenție, șoferi! Amenzi de până la 3000 de lei pentru toți cei care încalcă aceste reguli

Banca Națională a României atrage atenția asupra noului val de scumpiri ce va lovi România

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare